Prinsessa Dianasta kertova Spencer elokuvateattereihin joulukuussa

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Wishing Well: Space Invaders

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen...

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Vahvojen tekijöiden näkemys historiallisesta naisesta

Joulukuun vaikuttavimpia elokuvatapauksia on odotettu ja maailmalla ylistystä kerännyt prinsessa Dianasta kertova Spencer, jossa Kristen Stewart tekee upean pääroolin. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa joulukuun 25. päivä.

Pääosasta evaltavasti kiitosta saanut Stewart koki löytävänsä Dianan elämästä yhtymäkohtia omaansa.

Elokuva prinsessa Dianasta
Kristen Stewart elokuvassa Spencer

”Tietyissä elämänvaiheissa olen kokenut menettäväni kontrollin, ja se on ollut hänen elämässään kantavana teemana. Hänen on täytynyt tietää, että ihmiset tuijottavat häntä koko ajan – minäkin olen saanut siitä osani ja tiedän miltä se tuntuu”,

Stewart kertoo.

Elokuva on ohjannut chileläinen Pablo Larraín, joka on tehnyt toisenkin elokuvan lähihistorian vaikuttavista naishahmoista, Jacqueline Onassiksesta kertoneen Jackien (2016).

”’Jackie sai minut kiinnostumaan yhä enemmän koko edeltävän vuosisadan kulkua muuttaneiden naisten intiimien persoonallisuuksien kuvaamisesta. Sekä Diana että Jackie rakensivat oman identiteettinsä itse, eivät puolisoidensa kautta,”

ohjaaja kertoo.

Elokuvan on käsikirjoittanut Peaky Blinders-sarjan luoja Steven Knight (mm. Eastern Promises, Dirty Pretty Things).

Spencer-elokuvan traileri

”En halunnut kirjoittaa elämäkertaelokuvaa, koska siinä olisi ollut paljon haasteita. Sen sijaan halusin tallentaa välähdyksen hänestä, kuten lukemattomat valokuvaajat tekivät. Halusin vangita muutaman päivän, jotka kuvastavat hänen elämäänsä,”

Knight kertoo.

Filmin tarina

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä ja avioerosta kiertävät, kuningattaren Sandringhamin kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha. Ohjelmassa on aterioita ja metsästystä – Diana tuntee kyllä pelin säännöt. Mutta tänä vuonna kaikki tulee olemaan toisin. Spencer on kuvaus siitä, mitä noiden muutamien kohtalokkaiden päivien aikana kenties tapahtui.

Lähde Finnkinon elokuvalevitys

spot_img