Arvostelussa: Colony Collapse Disorder – The Scientic Method

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Petymys – Alasti EP

Petymys, tuo Helsinkiläinen kylmässä kolkossa kellarissa loisteputkien valossa äänekkäästi...

Jaa somessa

Colony Collapse Disorder on Brien Hindmanin ja Philipp Münchin kolmas sähköhyökkäys, josta nitoutuu hienovaraisesti niin 80-luvun koulukunnan viitteitä kuin nykyajan terävää kylmää rytmiikkaa.

Colony Collapse Disorder

Tuotanto-osaaminen on kohdillaan, sillä onhan puikoissa – dark electron vanhoille ystäville tutuksi tullut – Philipp Münch, joka muistetaan sellaisista projeketista kuten Synapscape ja The Rorschach Garden.

Osittain voisi sanoa, että liikutaan välillä jopa Einstürzende Neubautenin viivoittamalla tiellä, mutta The Scientic Method -levy on kokonaisuudessaan aivan eri maastoa omilla monimutkaisilla epämääräisillä rytmeillään ja synkähköillä lyriikoillaan.

Luvassa on paljon peräkkäistä toistumista eri sävelkorkeudella, ihan kuin osa DNA-kaksoiskierteestä, joka koostuu kahdesta toisiinsa kiinnittyneestä juosteesta: Brien Hindmanin ja Philipp Münchin symbioottisesta audioluonnoksesta.

The Scientic Method ei ehkä ole kokonaan uudenlaisen ajattelutavan synty, mutta ainakin se tuo uuden tavan nähdä maailmaa, kuuntelemalla, ja kehittyy lineaarisesti ja kumuloituvasti kohti absoluuttista totuutta.

– K. Strömsholm

spot_img