Kimuralli kokoaa lapsia ja nuoria kirkkomusiikin äärelle Espoossa

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Lasten ja nuorten kirkkomusiikkifestivaali KIMURALLI kokoaa laulavia ja soittavia lapsia ja nuoria yhdessä musisoimaan kirkkomusiikin parissa pitkin vuotta 2022.

”Lapset ja nuoret ovat melko vähän kosketuksissa kirkkomusiikin kanssa. Tarve omalle festivaalille on noussut siitä”,

Tapiolan kanttori Elina Jokivuori toteaa.

Tapahtumaa varten kootaan orkesteri nuorista soittajista sekä suurkuoro lapsi- ja nuorisokuoroista ympäri Espoota ja pääkaupunkiseutua. Orkesteri koostuu yläkoulu- ja lukioikäisten nuorten muusikoiden lisäksi nuorista musiikin ammattiopiskelijoista Sibelius-Akatemiasta. Kuorolaiset ovat musiikkiluokkien, musiikkiopistojen sekä seurakuntien kuoroista. 

Ohjelmaa

Festivaalin ohjelmassa on lapsikuorojen konsertti äitienpäivänä sunnuntaina 8.5. klo 18 Espoon tuomiokirkossa sekä perjantaina 16.9. klo 10 Tapiolan kirkossa alakouluille suunnattu Veli Kujalan säveltämä tarinallinen urkukonsertti Kun valas hotkaisi Joonan. Espoon kuvataidekoulu tuottaa ja toteuttaa visualisoinnin Tapiolan kirkon kirkkosaliin. 

Festivaalin päätapahtuma on lauantaina 8.10. klo 18 juhlakonsertti Tapiolan kirkossa, jossa kantaesitetään tapahtumaa varten säveltäjä Petros Paukkuselta tilattu tilaussävellys Euphonia Iuventutis – Messu kuorolle, orkesterille ja uruille. Konsertin johtaa kapellimestari Jonas Rannila. 

Kimuralli
Kuorolaisia ja kanttori Elina Jokivuori harjoittelemassa Tapiolan kirkossa. Kuva: Sonja Grönqvist.

Konsertteja edeltävä harjoitusperiodi on olennainen osa festivaalitapahtumaa, jossa nuoret muusikon alut pääsevät yhdessä työstämään esitettäviä teoksia huippukapellimestarin ja tilausteoksen säveltäjän vuorovaikutuksellisessa ohjauksessa.  

Tapiolan seurakunta järjestää

Festivaalin järjestää Tapiolan seurakunta yhteistyössä muiden seurakuntien ja musiikkiopistojen kanssa. Lapsia ja nuoria osallistuu mm. seuraavista oppilaitoksista ja kuoroista: Espoon, Länsi-Uudenmaan ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistot, Tapiolan koulujen musiikkiluokat, Espoon ja Helsingin seurakuntien lapsi- ja nuorisokuorot sekä Espoon kuvataidekoulu.

Tapahtuman taiteellisena tuottajana toimii Tapiolan seurakunnan kasvatuksen kanttori Elina Jokivuori yhdessä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan varhaisiän musiikkikasvattaja Heli Vapaakallion kanssa. 

Festivaalin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta sekä perinteiseen että aikamme klassiseen kirkkomusiikkiin yhdessä tekemällä ja kukin omaa lahjakkuuttaan käyttäen.

Lähde Tapiolan seurakunta

spot_img