Kimuralli kokoaa lapsia ja nuoria kirkkomusiikin äärelle Espoossa

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Lasten ja nuorten kirkkomusiikkifestivaali KIMURALLI kokoaa laulavia ja soittavia lapsia ja nuoria yhdessä musisoimaan kirkkomusiikin parissa pitkin vuotta 2022.

”Lapset ja nuoret ovat melko vähän kosketuksissa kirkkomusiikin kanssa. Tarve omalle festivaalille on noussut siitä”,

Tapiolan kanttori Elina Jokivuori toteaa.

Tapahtumaa varten kootaan orkesteri nuorista soittajista sekä suurkuoro lapsi- ja nuorisokuoroista ympäri Espoota ja pääkaupunkiseutua. Orkesteri koostuu yläkoulu- ja lukioikäisten nuorten muusikoiden lisäksi nuorista musiikin ammattiopiskelijoista Sibelius-Akatemiasta. Kuorolaiset ovat musiikkiluokkien, musiikkiopistojen sekä seurakuntien kuoroista. 

Ohjelmaa

Festivaalin ohjelmassa on lapsikuorojen konsertti äitienpäivänä sunnuntaina 8.5. klo 18 Espoon tuomiokirkossa sekä perjantaina 16.9. klo 10 Tapiolan kirkossa alakouluille suunnattu Veli Kujalan säveltämä tarinallinen urkukonsertti Kun valas hotkaisi Joonan. Espoon kuvataidekoulu tuottaa ja toteuttaa visualisoinnin Tapiolan kirkon kirkkosaliin. 

Festivaalin päätapahtuma on lauantaina 8.10. klo 18 juhlakonsertti Tapiolan kirkossa, jossa kantaesitetään tapahtumaa varten säveltäjä Petros Paukkuselta tilattu tilaussävellys Euphonia Iuventutis – Messu kuorolle, orkesterille ja uruille. Konsertin johtaa kapellimestari Jonas Rannila. 

Kimuralli
Kuorolaisia ja kanttori Elina Jokivuori harjoittelemassa Tapiolan kirkossa. Kuva: Sonja Grönqvist.

Konsertteja edeltävä harjoitusperiodi on olennainen osa festivaalitapahtumaa, jossa nuoret muusikon alut pääsevät yhdessä työstämään esitettäviä teoksia huippukapellimestarin ja tilausteoksen säveltäjän vuorovaikutuksellisessa ohjauksessa.  

Tapiolan seurakunta järjestää

Festivaalin järjestää Tapiolan seurakunta yhteistyössä muiden seurakuntien ja musiikkiopistojen kanssa. Lapsia ja nuoria osallistuu mm. seuraavista oppilaitoksista ja kuoroista: Espoon, Länsi-Uudenmaan ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistot, Tapiolan koulujen musiikkiluokat, Espoon ja Helsingin seurakuntien lapsi- ja nuorisokuorot sekä Espoon kuvataidekoulu.

Tapahtuman taiteellisena tuottajana toimii Tapiolan seurakunnan kasvatuksen kanttori Elina Jokivuori yhdessä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan varhaisiän musiikkikasvattaja Heli Vapaakallion kanssa. 

Festivaalin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta sekä perinteiseen että aikamme klassiseen kirkkomusiikkiin yhdessä tekemällä ja kukin omaa lahjakkuuttaan käyttäen.

Lähde Tapiolan seurakunta

spot_img