Kimuralli kokoaa lapsia ja nuoria kirkkomusiikin äärelle Espoossa

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Lasten ja nuorten kirkkomusiikkifestivaali KIMURALLI kokoaa laulavia ja soittavia lapsia ja nuoria yhdessä musisoimaan kirkkomusiikin parissa pitkin vuotta 2022.

”Lapset ja nuoret ovat melko vähän kosketuksissa kirkkomusiikin kanssa. Tarve omalle festivaalille on noussut siitä”,

Tapiolan kanttori Elina Jokivuori toteaa.

Tapahtumaa varten kootaan orkesteri nuorista soittajista sekä suurkuoro lapsi- ja nuorisokuoroista ympäri Espoota ja pääkaupunkiseutua. Orkesteri koostuu yläkoulu- ja lukioikäisten nuorten muusikoiden lisäksi nuorista musiikin ammattiopiskelijoista Sibelius-Akatemiasta. Kuorolaiset ovat musiikkiluokkien, musiikkiopistojen sekä seurakuntien kuoroista. 

Ohjelmaa

Festivaalin ohjelmassa on lapsikuorojen konsertti äitienpäivänä sunnuntaina 8.5. klo 18 Espoon tuomiokirkossa sekä perjantaina 16.9. klo 10 Tapiolan kirkossa alakouluille suunnattu Veli Kujalan säveltämä tarinallinen urkukonsertti Kun valas hotkaisi Joonan. Espoon kuvataidekoulu tuottaa ja toteuttaa visualisoinnin Tapiolan kirkon kirkkosaliin. 

Festivaalin päätapahtuma on lauantaina 8.10. klo 18 juhlakonsertti Tapiolan kirkossa, jossa kantaesitetään tapahtumaa varten säveltäjä Petros Paukkuselta tilattu tilaussävellys Euphonia Iuventutis – Messu kuorolle, orkesterille ja uruille. Konsertin johtaa kapellimestari Jonas Rannila. 

Kimuralli
Kuorolaisia ja kanttori Elina Jokivuori harjoittelemassa Tapiolan kirkossa. Kuva: Sonja Grönqvist.

Konsertteja edeltävä harjoitusperiodi on olennainen osa festivaalitapahtumaa, jossa nuoret muusikon alut pääsevät yhdessä työstämään esitettäviä teoksia huippukapellimestarin ja tilausteoksen säveltäjän vuorovaikutuksellisessa ohjauksessa.  

Tapiolan seurakunta järjestää

Festivaalin järjestää Tapiolan seurakunta yhteistyössä muiden seurakuntien ja musiikkiopistojen kanssa. Lapsia ja nuoria osallistuu mm. seuraavista oppilaitoksista ja kuoroista: Espoon, Länsi-Uudenmaan ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistot, Tapiolan koulujen musiikkiluokat, Espoon ja Helsingin seurakuntien lapsi- ja nuorisokuorot sekä Espoon kuvataidekoulu.

Tapahtuman taiteellisena tuottajana toimii Tapiolan seurakunnan kasvatuksen kanttori Elina Jokivuori yhdessä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan varhaisiän musiikkikasvattaja Heli Vapaakallion kanssa. 

Festivaalin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta sekä perinteiseen että aikamme klassiseen kirkkomusiikkiin yhdessä tekemällä ja kukin omaa lahjakkuuttaan käyttäen.

Lähde Tapiolan seurakunta

spot_img