Arvostelussa Loot – Seinä EP

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Jaa somessa

Saatteeksi

”Loot on helsinkiläinen bändi, joka ponnistaa varjoista ja on matkalla kohti valoa. Raamatun hahmosta ja tarinasta nimensä saanut orkesteri soittaa tummanpuhuvaa rockia, jossa sanoitukset tutkivat ihmismielen eri nurkkia. Seinä-EP:n laulut kertovat tuhoisista tavoista, luopumisesta ja lopuksi ilmassa on ripaus toivoakin. Seinä ei ole fyysisesti edessäsi, vaan useimmiten pääsi sisällä.”

Seinä EP

EP:n aloittava nimikkokappale Seinä tekee linjan selväksi. Biisi alkaa Ismo Kokon chorus-efektoidulla kitaralla, josta myöhemmin EP:n kuluessa tuntuu muodostuvan tärkeä osa bändin ominaissoundia. Koko bändin yhtyessä biisin kulkuun tulee selväksi, että soundit ovat kohdillaan. Jykevät rummut, särötetty basso ja miellyttävät vokaalit täydentävät äänimaiseman. Loppusilauksen antaa sitarimainen kiipparisoundi. Tuotanto on siis silkkaa timanttia.

Seinä EP
Lootin Seinä-EP:n kansi.

Toinen kappale, Amalgaamisydän, jatkaa ensimmäisen viitoittamaa tietä. Kitaroita on monta kerrosta, Ilkka Pekkarisen rummut ja John Repon basso puskevat rytmillään hitaanpuoleista biisiä eteenpäin. Amalgaamisydämen loppuosa kulkeekin nopeammassa tempossa ja tuo mukavan kontrastin biisin rakenteeseen. Hieno biisi!

EP:n päätöskappale, Kyllä täällä pärjätään, on levyn ns. ”balladibiisi”. Erityisesti tämän kappaleen kohdalla Mikko Hakkaraisen laulu kuulostaa ajoittain toiselta kovalta kotimaiselta, Timo Rautiaiselta. Tähän saattaa toki vaikuttaa myös sanoitukset, joissa on paljon samaa edellä mainittuun. Kelpo biisi tämäkin!

Sävellykset Seinä-EP:llä ovat selvästi hioutuneet muottiinsa ja sanoitukset ovat uskottavat ja karun suomalaiset. Tuotanto ja soundipolitiikka näyttelevät myös suurta osaa tuotoksessa, sillä hyvät biisit eivät tässä genressä ole onnistumisen tae. Bändillä on myös jollain tapaa oma soundinsa. Rytmiryhmä Pekkarinen ja Repo hoitavat hienosti osuutensa, biisit edellä ja kikkailu taempana. Tähän kun yhdistetään Ismo Kokon kitarasoundi ja maalaileva soitto, keitos on valmis. Jos juustoiset ruokavertaukset sallitaan, Lootissa yhdistyvät sopivan yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-ainekset toimivaan reseptiin. Se on hyvin, mutta maltilla maustettua mättöä, jota voisi ahmia enemmänkin.

Lisätiedot

Loot on Mikko Hakkarainen (laulu), Ismo Kokko (kitara), Ilkka Pekkarinen (rummut) ja John Repo (basso). Kappaleet on säveltänyt ja sanoittanut Ismo Kokko. Tuottajana toimii muusikko ja kirjailija Samuli Laiho. Äänitys ja miksaus Janne Oinas. Biisit äänitettiin Sound Supreme studiolla Hämeenlinnassa touko-kesäkuun vaihteessa. EP on masteroitu Alho Masteringissa.

https://www.facebook.com/lootbandofficial

– K. Kallio

spot_img