Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevä näyttely Espoon Tapiolaan

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Näyttelykeskus WeeGeelle avataan syksyllä 2022 uusi näyttelykokonaisuus, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö.

Kunnas on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja kirjojansa on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta. Kunnas on palkittu mm. Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2002 ja hän on saanut Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon vuonna 2013. Mauri Kunnakselle on myönnetty myös Espoon kulttuuripalkinto ja Espoo-mitali vuonna 2011.

Mauri Kunnaksen teoksia näyttelyssä

Syksyllä avattava näyttelykokonaisuus tarjoaa yleisölle elämyksiä, kokemuksia ja virikkeellisiä kohtaamisia Mauri Kunnaksen tuotannon parissa.

”Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Mauri Kunnaksen taidetta ja teoksia hänen kotikaupungissaan Espoossa. Näyttely lisää WeeGeen ja Tapiolan kulttuuripalveluiden vetovoimaa entisestään. Jatkossa WeeGeellä on yhä enenevissä määrin kansainvälistä yleisöä kiinnostavaa tarjontaa. WeeGeen monipuolinen tarjonta sisältää historiaa, arkkitehtuuria, kuvataidetta ja muotoilua sekä syksyllä 2022 myös kirjallisuutta ja sarjakuvaa”,

toteaa Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Näyttely täydentää museoiden ja kokoelmien kirjoa

Arkkitehti-professori Aarno Ruusuvuori suunnitteli talon 1960-luvulla Weilin + Göösin painotaloksi. Nykyään Espoon kaupungin omistamassa talossa toimivat Espoon kaupunginmuseo Kamu ja EMMA- Espoon modernin taiteen museo. Tällä hetkellä EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteydessä ovat esillä Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat.

Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevän näyttelyn lisäksi WeeGeen tarjonta kasvaa marraskuussa 2022 EMMAssa avattavalla Collection Kakkosen kokoelmanäyttelyllä. Näyttely tarjoaa yleisölle mahdollisuuden astua Mauri Kunnaksen rakastettujen kirjojen tunnelmiin, sekä esittelee taiteilijan ja hänen työskentely metodinsa. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä ja moniaistillisia elämyksiä kaikille Kunnaksen teosten ystäville iästä riippumatta.

Lähde Espoon kaupunki – Esbo stad

spot_img