Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevä näyttely Espoon Tapiolaan

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Jaa somessa

Näyttelykeskus WeeGeelle avataan syksyllä 2022 uusi näyttelykokonaisuus, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö.

Kunnas on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja kirjojansa on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta. Kunnas on palkittu mm. Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2002 ja hän on saanut Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon vuonna 2013. Mauri Kunnakselle on myönnetty myös Espoon kulttuuripalkinto ja Espoo-mitali vuonna 2011.

Mauri Kunnaksen teoksia näyttelyssä

Syksyllä avattava näyttelykokonaisuus tarjoaa yleisölle elämyksiä, kokemuksia ja virikkeellisiä kohtaamisia Mauri Kunnaksen tuotannon parissa.

”Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Mauri Kunnaksen taidetta ja teoksia hänen kotikaupungissaan Espoossa. Näyttely lisää WeeGeen ja Tapiolan kulttuuripalveluiden vetovoimaa entisestään. Jatkossa WeeGeellä on yhä enenevissä määrin kansainvälistä yleisöä kiinnostavaa tarjontaa. WeeGeen monipuolinen tarjonta sisältää historiaa, arkkitehtuuria, kuvataidetta ja muotoilua sekä syksyllä 2022 myös kirjallisuutta ja sarjakuvaa”,

toteaa Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Näyttely täydentää museoiden ja kokoelmien kirjoa

Arkkitehti-professori Aarno Ruusuvuori suunnitteli talon 1960-luvulla Weilin + Göösin painotaloksi. Nykyään Espoon kaupungin omistamassa talossa toimivat Espoon kaupunginmuseo Kamu ja EMMA- Espoon modernin taiteen museo. Tällä hetkellä EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteydessä ovat esillä Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat.

Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevän näyttelyn lisäksi WeeGeen tarjonta kasvaa marraskuussa 2022 EMMAssa avattavalla Collection Kakkosen kokoelmanäyttelyllä. Näyttely tarjoaa yleisölle mahdollisuuden astua Mauri Kunnaksen rakastettujen kirjojen tunnelmiin, sekä esittelee taiteilijan ja hänen työskentely metodinsa. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä ja moniaistillisia elämyksiä kaikille Kunnaksen teosten ystäville iästä riippumatta.

Lähde Espoon kaupunki – Esbo stad

spot_img