Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevä näyttely Espoon Tapiolaan

Aiheeseen liittyvää

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Boreal Nuance: Northern Crown julkaistaan 20.5.2022 – maailman muuttuessa kappale sai uuden merkityksen

Ajoittain grungehtava mutta aina melodinen jyväskyläläisbändi äänitti kappaleen hyvissä ajoin. 

Kiihkeä tietokirja kertoo eurooppalaisista jalkapalloheimoista

Mitä jalkapalloseuran kannattaminen merkitsee? Yksitoista legendaarista otteluparia avaa näkymän Euroopan historiaan ja risteäviin identiteetteihin.

Antti Auvisesta Teoston hallituksen uusi puheenjohtaja

Teoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti säveltäjä Antti Auvinen.

Kirjailijaliiton 10 000 euron arvoiset palkinnot jaettu

Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnetään kirjailija Maarit Verroselle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Harri István Mäelle.

Jaa somessa

Näyttelykeskus WeeGeelle avataan syksyllä 2022 uusi näyttelykokonaisuus, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö.

Kunnas on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja kirjojansa on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta. Kunnas on palkittu mm. Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2002 ja hän on saanut Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon vuonna 2013. Mauri Kunnakselle on myönnetty myös Espoon kulttuuripalkinto ja Espoo-mitali vuonna 2011.

Mauri Kunnaksen teoksia näyttelyssä

Syksyllä avattava näyttelykokonaisuus tarjoaa yleisölle elämyksiä, kokemuksia ja virikkeellisiä kohtaamisia Mauri Kunnaksen tuotannon parissa.

”Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Mauri Kunnaksen taidetta ja teoksia hänen kotikaupungissaan Espoossa. Näyttely lisää WeeGeen ja Tapiolan kulttuuripalveluiden vetovoimaa entisestään. Jatkossa WeeGeellä on yhä enenevissä määrin kansainvälistä yleisöä kiinnostavaa tarjontaa. WeeGeen monipuolinen tarjonta sisältää historiaa, arkkitehtuuria, kuvataidetta ja muotoilua sekä syksyllä 2022 myös kirjallisuutta ja sarjakuvaa”,

toteaa Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Näyttely täydentää museoiden ja kokoelmien kirjoa

Arkkitehti-professori Aarno Ruusuvuori suunnitteli talon 1960-luvulla Weilin + Göösin painotaloksi. Nykyään Espoon kaupungin omistamassa talossa toimivat Espoon kaupunginmuseo Kamu ja EMMA- Espoon modernin taiteen museo. Tällä hetkellä EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteydessä ovat esillä Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat.

Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevän näyttelyn lisäksi WeeGeen tarjonta kasvaa marraskuussa 2022 EMMAssa avattavalla Collection Kakkosen kokoelmanäyttelyllä. Näyttely tarjoaa yleisölle mahdollisuuden astua Mauri Kunnaksen rakastettujen kirjojen tunnelmiin, sekä esittelee taiteilijan ja hänen työskentely metodinsa. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä ja moniaistillisia elämyksiä kaikille Kunnaksen teosten ystäville iästä riippumatta.

Lähde Espoon kaupunki – Esbo stad

spot_img