Arvostelussa: RY! – Merstola

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

”RY! on onnistunut bluespohjaisiin biiseihinsä luomaan hienosti dynamiikkaa ja draaman kaarta. Kertosäkeet erottuvat selkeästi ja biisit ovat kerrostalon kokoisia… ”

[yasr_visitor_multiset setid=1]

RY! on vuonna 2020 perustettu rock duo Harjavallasta, jonka ideana on tehdä autenttista rock musiikkia vahvalla ”less is more” asenteella. Bändiin kuuluu laulaja-basisti Jukka Rauta sekä rumpali-laulaja Ari Yliahtela. Merstola -EP on bändin debyyttijulkaisu ja se julkaistiin lokakuussa 2021. Rokilla sisään ja rytinällä ulos!

Taannoin eräässä arviossani pohdiskelin powertrio-kokoonpanon haasteita perinteikkään kaksi kitaraa, basso ja rummut-tyyppiseen kokoonpanoon verrattuna. No, sitten tuli päivä, jolloin arvioitavaksi tulee yhtye, jossa ei ole sitä kolmattakaan soitinta eli kitaraa.

Ry! -yhtyeen logo

Lähtöajatuksen luulisi olevan, että ”mitäköhän tästä tulee”, mutta itse mietin asian kuitenkin niin, että todennäköisesti kyseessä on soittimensa suvereenisti hallitseva duo, joka onnistuu samaan aikaan olemaan sekä melodinen, että groovaava ja näin ollen luvassa on jotain todella uniikkia settiä.

Ja kyllä, juuri näin onkin.

Basson varressa touhuava Jukka Rauta takoo särösoundisella bassollaan niin maukkaita riffejä toinen toisensa perään, että alan pitämään häntä ihan hyvänä kitaristinakin, vaikken edes tiedä, soittaako hän kitaraa.

RY! on onnistunut bluespohjaisiin biiseihinsä luomaan hienosti dynamiikkaa ja draaman kaarta. Kertosäkeet erottuvat selkeästi ja biisit ovat kerrostalon kokoisia…

Jännä tunne, kun tekisi mieli sanoa, että soitosta tulee etäisesti mieleen Black Sabbath, mutta Iommin osuudet on soitettu bassolla. Ehkä laulut ovat se tekijä, joka muistuttavat siitä, että kyse ei ole tarkoituskaan olla pelottava ja raskas, vaan rakentaa omanlaisensa juttu lainaamalla vaikutteita aiemman sukupolven ”less is more” -ajatuksen omaavilta raskaan sarjan toimijoilta, jota mm. Black Sabbath edustaa.

Jokatapauksessa RY! on saanut aikaan EP:n verran groovea ja olen äärimmäisen iloinen saatuani mahdollisuuden heihin tutustua!

RY!

Jukka Rauta: laulu / basso
Ari Ylilahtela: rummut / laulu

Facebook: https://www.facebook.com/ryvirallinen/
Spotify: https://open.spotify.com/album/634wXk5ngCn3aWEyqCW5Qg

– K. Lukkarila

spot_img