Iloinen suomirock-ilta Iloisessa Härässä

Aiheeseen liittyvää

Yhteensä lähes 40 artistia 2022 Kesärauhaan – 10.-12.6. Turun Linnanpuistossa

Kesärauha palaa alkuperäiseen ajankohtaansa kesäkuun toiseen viikonloppuun 10.-12.6.2022. Uutena ja pysyvänä lokaationa toimii jatkossa Turun Linnanpuisto.

Jake Luupää – Showpainia Turussa!

"Me päästiin paikalle ja huomattiin auttamattomasti, että kehä ei mahdu puitteisiin... mihinkään."

Lauri Erikssonin Polaroid-valokuvakirja Sumunhimmeä maisema

Valokuvataiteilija Lauri Eriksson on kuvannut Polaroideja pääkaupunkiseudun lähimetsissä. Koronarajoitusten aikaan lähiluonnosta löytyi vahva kokemus maiseman kokemisesta ja paikan nostalgiasta.

Väliaikainen Morsian – Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen

Ensikuulemalta toimituksen arvosteltavaksi saapunut EP, Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen, on juuri nimensä mukaista materiaalia. Erilaista, taakse pudonnutta ja kummallista.

Rajaton Harmonia White – valkoviini yhteistyössä lauluyhtye Rajattoman kanssa

"Oli ilo olla yhdessä valitsemassa viiniä, ideoimassa sen nimeä ja hanapakkauksen ulkonäköä. Puolen vuoden mittaisen prosessin aikana syntyi Rajaton Harmonia White", Rajaton kertoo.

Jaa somessa

Ravintola Iloisessa Härässä Turun Härkämäessä vietettiin lauantaina 20.11. suomirock-iltaa, kun lavalle nousivat progressiivista rockia soittava Nousi sekä illan pääesiintyjänä KARI. Paikalle kannatti tulla ajoissa, sillä ravintolan henkilömäärä oli rajoitettu 50:een. Musiikista sai nauttia ilman tungosta, mutta tunnelmassa ei ollut silti mitään moitittavaa.

Nousi oli itselleni aivan uusi tuttavuus. Mukavasti rullaavaa suomenkielistä progea soittava yhtye sai yleisön tanssimaan lavan eteen. Kappaleita ehdittiin kuulla setin aikana puolenkymmentä. Lyhyitä biisejä ei tarjoiltu, mutta onneksi ei myöskään mitään 10-minuuttisia rumpusooloja, vaan setti oli varsin jammailtavaa kuunneltavaa sellaisellekin, joka ei kovin paljon ole progressiiviseen rockmusiikkiin perehtynyt.

Odotukseni KARIn suhteen olivat lähtökohtaisesti korkealla. Olin muutaman kappaleen kuunnellut etukäteen ja havainnut niiden tarttuvan hanakasti päähän soimaan. Laulaja Kari Pikkujämsä oli minulle tuttu aiemmista cover-kokoonpanoistaan, joten odotin kiinnostuneena, miltä nyt kuulostaisi suomirock – pitkästä aikaa livenä.

Jo avausbiisi Virtaus tempaisi kuulijat mukaansa, mutta seuraavana esitetty Vaikeuksien kautta voittoon -EP:n nimikappale viimeistään kertoi yleisölle, että tämän bändin ei tarvitse kumartaa suomirockin isojakaan nimiä. Kappaleen säveltänyt kosketinsoittaja Mika Virta on luonut koukuttavan melodisen kehyksen Pikkujämsän suomalaiseen sielunmaisemaan istuvaan sanoitukseen. Synkkäilylinjalle ei silti lähdetty, vaikka perinteinen suomirockin melankolia oli läsnä sanoituksissa – etenkin Yötaivas-balladissa. Yhtyeen esiintyminen oli tyylikkään eleetöntä, mutta musiikki veti tanssijat lattialle ja sai istualleenkin jääneen kuulijan jalan naputtamaan tahtia.

Koko kahdentoista biisin setti oli ehjä kokonaisuus, joka piti kuulijat otteessaan alusta loppuun. Erottuvimmat kappaleet – ehkä ennakkokuuntelun ansiosta – olivat Vaikeuksien kautta voittoon, Perhonen ja Yötaivas. Vaikka oltiin marraskuun loppupuoliskolla, KARI vei kuulijat kesään vielä kahdella viimeisellä kappaleella Pelle Miljoona sekä Vapaa, jonka tarttuva melodia ja vikkelästi rullaava kitarasoolo jättivät kuulijan hyväntuuliseksi. KARI lunasti odotukset ja jätti odottamaan uusia keikkoja. Toivottavasti tästä yhtyeestä tullaan vielä kuulemaan enemmänkin.

KARI

https://www.facebook.com/kari.virallinen

KARI: Soitetuimmat kappaleet

https://www.youtube.com/channel/UC5vUhglzn8qIV4GGK1IVbeA

Nousi

https://www.facebook.com/nousimusic

Nousi Soundcloudissa

https://www.youtube.com/channel/UCCi7hHDxyWOFLcwCxuNQt0g

– E. Kairinen

spot_img