Miettinen: Suomipunk 1977-1981 (Like 2021) 384 s. -kirja-arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Vaikka tiesin, että tässä tuskin on minulle juuri mitään uutta, ainakaan kiinnostavaa, tätä kuitenkin odotti. Onhan se yleensä kivaa lukea punkista, uudestaan ja uudestaan.

Miettinen Suomi-punk

Ja olihan siellä puheenvuoroissa esim. hyvin harvoin julkisuudessa aikoinaankaan ollut Rubberduck Jones ja noita Ratsian tyyppejä. Ja Ratsiasta ja Jyri Honkavaarasta en taida saada ikinä tarpeekseni, en musiikista, enkä luettuna, vaikka mulla on kyllä se kirja Maalaispunkin päiväkirja, mikä pitkälti Ratsiasta kertoo ja tuskin bändistä enää paljoa enempää uutta löytyy.

Nämä ikiaikaiset esipunkkijutut, mitä tässäkin jauheetaan, eivät kyllä kiinnosta tippaakaan, ne on kuultu miljoona kertaa. Samoin joku Eppu Normaali ei ole kolahtanut millään lailla ikinä.

Mitään Kakolan Poikat-yhtyettä en ole ikinä kuullutkaan, nimen tainnut nähdä jossain Hilseessä, mutta annettakoon nämä nyt olla. Onhan kirjassa kuitenkin lyhyet artikkelit Honkavaaran lisäksi mm. Pete Malmista ja Johnny Hurskaasta (kaikki 3 muuten kuolleita), niin kyllä tämä positiiviseksi kääntyy.

Erityisesti suosittelen sellaisille, jotka eivät tuosta (vanhasta) suomipunkista juuri mitään tiedä ja kyseinen asia kiinnostaa. Mieluummin tämä kuin hirveä 2018 ilmestynyt Pertti Pulkkasen Me noustiin kellareista, joka oli suoraan koottu muiden tekemistä biografeista ja arveluttavaa, että moista edes joku julkaisi.

Teos löytyy painettuna sekä e-kirjana.

– V. Vahtera

spot_img