Pakkasta ja palavaa teatteria – Averlanchen uusi albumi ei jätä kylmäksi

Aiheeseen liittyvää

EDDIE & THE HOT RODS: Guardians Of The Legacy (Outro Records OUTRO 043) LP 2023

The Hot Rods on tehnyt ekan pitkäsoittonsa ilman 2019 kuollutta solistiaan Barrie Mastersia. Nykyäänhän laulun hoitaa ex-basisti Ian "Dipster" Dean. Ja hyvin hoitaakin. Viime vuonna Hiljaiset Levyt julkaisi yhtyeen singlen, joka on tämän levyn nimibiisi ja yhdessä B-puolen Secret Smilen kanssa biisit ovat parasta Hot Rodsia vuosikymmeniin.

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Käärijä LIVE – Yle 20.5.2023

Euroviisut ovat olleet itselleni aina melko omituinen kansainvälinen juhla, jossa Suomi saa noll puääng. Toisaalta jääkiekkoa seuraavana ihmisenä jokavuotiset keväällä olevat MM-kisat ovat myös omanlaistaan fiestaa. Eli tavallaan näitä kahta asiaa voi sinänsä rinnastaa ja ehkä sitä kautta jopa voin ymmärtää itselleni vieraita juttuja?

Jaa somessa

Averlanche on julkaissut toisen albuminsa Arctic Atlas 12. toukokuuta. Albumi äänitettiin eri sessioissa ja studioissa vuosina 2022–2023. Debyyttialbumin Life´s Phenomenon tuotti, äänitti ja miksasi tunnettu suomalainen tuottaja Hiili Hiilesmaa, joka tunnetaan parhaiten yhteistyöstään mm. Himin ja Apocalyptican kanssa. Tällä kertaa tuottajaksi valikoitui bändin pitkäaikainen manageri Joonas Rinne.

”Työskentely Averlanchen kanssa on ollut mielenkiintoinen matka. Albumia on valmisteltu noin vuosi demosessioista sovitus- ja tuotantopisteeseen. Levyä oli mukava äänittää ja miksata. Yhteistyö bändin kanssa sujui todella mukavasti. Mika Jussila hoiti levyn masteroinnin ja muutama päivä sitten saimmekin valmiin tuotteen Finnvoxilta. Koko tuotantotiimi ja bändi ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.” – Joonas Rinne, tuottaja.

Suurin osa Arctic Atlaksen materiaalista on sävelletty jo ennen debyyttialbumin julkaisua. Kosketinsoittaja Antti Kopran mukaan yhtye käytti paljon aikaa kappaleiden tuotantovaiheeseen, jotta uudelle albumille löydettiin sovitusten joukosta parhaat mahdolliset versiot. Nauhoitukset tehtiin useissa sessioissa, mikä mahdollisti sen, että yksityiskohtien käsittelyyn oli aikaa.

Kuva: Vin Valentino / Framenoir

Yhtye oli minulle uusi tuttavuus, joten kiinnostuneena laitoin uuden albumin soimaan kuntosalilla. Jo eteerisesti leijuva intro -273.16 °C saa odottamaan paljon, ja In the Theater of Fire iskee mukavasti sinfonisen metallin ystävän perustarpeeseen kuulla tarttuvia melodioita.

Ensimmäisellä kuuntelulla seuraava kappale, joka kiinnitti erityistä huomiota, on Island Across, joka kasvaa kauniisti alun rauhallisesta tunnelmasta mahtipontiseksi ja lopuksi etääntyy aaltojen ääneen.
Polariksen kerrostetut laulustemmat ovat myös koukku, joka saa kappaleen erottumaan joukosta. Seuraava suosikkini albumilta on Little Lotus, jonka kertosäe aiheuttaa pakottavaa tarvetta laulaa mukana. Balladi Black Butterflies’ Night polveilee monimuotoisena ja odotan koko ajan, mitä seuraavaksi kappaleessa kuulen.

Salitreeni tuli tehtyä ja Arctic Atlas on saanut sen jälkeen soida pari kertaa. Kuuntelukokemus tuntuu vain paranevan joka kuuntelulla ja ensimmäisellä kerralla varjoon jääneistä kappaleista löytyy myös tarttumapintaa. Albumi on hieno, hiottu kokonaisuus, jolle toivon menestystä.

E. Kairinen

spot_img