Vintage ja second hand -kirja kannustaa kestävään ja luovaan pukeutumiseen Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa Gardenhead – Devoured -single

Devoured esittelee musiikillisesti monimuotoisen bändin. Vaikutteita kuuluu progressiivisesta rokista, stonerista ja post-metallista.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Kalevala The Musical -musikaalin albumi julkaistiin tänään

Musiikki herättelee kansalliseepoksemme hahmot eloon uudella ja kiehtovalla tavalla.

Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita – yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia

Weekend Festival juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan Hämeenlinnassa 1.-3.7.2022. Yli 80 artistia saapuu Kantolan tapahtumapuistoon – myös mitä erikoisemmilla pyynnöillä.

Jaa somessa

Fida Kettunen on koonnut Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin -kirjaan tietoa vaatteiden eettisyydestä ja vuosikymmenten pukeutumisen tyylihistoriasta sekä vinkkejä kestävään ja luovaan pukeutumiseen.

Kirjassa esitellään myös vintage-pukeutujien ajatuksia tyyleistään.

Elämme pikamuotiketjujen ja kertakäyttömuodin maailmassa, jossa vaatekappale päätyy nopeasti roskalavalle. Fida Kettusen Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin -kirjassa muotiteollisuuden haittavaikutuksia lähdetään hidastamaan kiertämällä kirpputoreja sekä penkomalla isoäidin ja ystävien vaatekaappeja.

“Uskon, että käytettyjen vaatteiden historian tunteminen opettaa meitä tekstiilien runsauden keskellä eläviä huomaamaan uudenlaisia merkityksiä vaatevalinnoissamme ja muuttamaan asenteitamme pukeutumista kohtaan. Ymmärryksessä piilee myös keino ratkoa tulevaisuuden tekstiiliongelmia”,

pohtii Kettunen kirjassaan kestävämpää pukeutumista.

Vintage ja second hand -kirja tarjoaa sekä inspiraatiota että vinkkejä omintakeisen tyylin luomiseen vastuullisella tavalla. Kirjassa syvennytään myös käytetyn muodin historiaan ja luodaan katsaus muotiteollisuuden nykytilanteeseen. Mukana on myös niksejä ostosreissuille ja vaatteiden huoltoon.

Kirja: Vintage ja second hand
Kansi: Fida Kettunen, Vintage ja second hand

Kettunen on intohimoinen vintageharrastaja ja hän omistaa vaatteita ja asusteita myyvän Lessly-vintageverkkokaupan. Kettunen haluaa innostaa ihmisiä rikkomaan muotisääntöjä ja toteuttamaan omia tyyliunelmiaan vastuullisesti.

“Tuntuu, että monella on samankaltainen tarina siitä, miten teini-iässä tai viimeistään parikymppisenä persoonallisuus ja luovuus tukahdutetaan, kun yritetään mahtua muiden määrittelemiin muotteihin. Lisäksi muoti ja vaatteet nähdään yhä pinnallisena tai turhamaisena ”naisten hömpötyksenä”, mikä kielii ennen kaikkea patriarkaatin onnistuneesta aivopesusta. Väitän, että omaan tyyliin perehtyminen on kaikkea muuta kuin pinnallista hömpötystä: se on innostavaa, yllättävän eheyttävää ja vastuullista.”

Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin
Kirjoittaja: Fida Kettunen
ISBN: 9789523043244
Kustantaja: Avain
Sivuja: 176
Julkaisupäivä: 18.5.2022
Tilattavissa netistä

Lähde Avain

spot_img