Minerva Kustannus: Muotiluomuksia natseille

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Lucy Adlingtonin kirja Auschwitzin ompelijattaret kertoo vaikuttavan tositarinan naisista, jotka ompelivat natseille viimeisen muodin mukaisia asuja säästyäkseen kuolemalta.

Muotisalonki Auschwitzissa? Pelkkä ajatuskin on kammottavan outo. Sellaisen kuitenkin perusti keskitysleirin komendantin vaimo Hedwig Höss.

Auschwitzin Ompelijattaret -kirja

Keskitysleirin ompelimo palveli niin leirin vartijoita perheineen kuin SS-upseereita ja näiden vaimoja. Murhattujen vankien matkalaukuista otettuja laadukkaita vaatteita korjailtiin uusille omistajilleen sopiviksi ja uusia muotiluomuksia ommeltiin tilauksesta korkea-arvoisten upseerien rouville käytettäviksi lukuisissa juhlissa ja seurapiiritapahtumissa.

Suurin osa salongin ompelijattarista oli natsien kodeistaan riistämiä ja karkottamia juutalaisia, jotka oli tarkoitus tuhota. Orjuutettujen naisten joukolle kauniiden asujen suunnittelu ja ompelu oli keino säästyä kuolemalta.

Solmimalla mitä uskomattomampia ystävyys- ja luottamussuhteita ompelijattaret uhmasivat natsien yrityksiä epäinhimillistää ja nöyryyttää heidät. Ompelijattarilla oli myös tärkeä rooli leirin vastarintaliikkeen verkostossa.

Laajaan tutkimusmateriaaliin ja useisiin aiemmin julkaisemattomiin lähteisiin pohjautuva Auschwitzin ompelijattaret kertoo natsien muotihuoneessa työskennelleiden naisten tarinan. Viimeinen elossa oleva ompelijatar ehti antaa kirjaa varten haastattelun, jossa hän kuvailee tuon makaaberin muotiateljeen arkea.

Lucy Adlington on Yorkshiressa asuva englantilainen historioitsija ja kirjailija, joka on julkaissut seitsemän romaania sekä lukuisia tietokirjoja.

Auschwitzin ompelijattaret
Suomennos Päivi Paju
Sidottu, mv-kuvitettu
380 sivua
Ilmestyy 24.5.2022
Tulossa myös sähkö- ja äänikirjana

Lähde Minerva Kustannus

spot_img