Dion odotettu omaelämäkerta kertoo arvostetun hevimusiikin vaikuttajan värikkään tarinan

Aiheeseen liittyvää

Mielen pelikirja – Valmentava johtaminen urheilusta bisnekseen

Palavasta kiinnostuksesta ja kirjoitustyylistä johtuen luin teoksen kolmelta istumalta ja seuraavassa arvostelussa esittelen kirjan sinulle.

Kanneltaloon saapuu lokakuussa värikäs kuolleiden päivän tapahtuma

Kanneltalossa loka-marraskuussa järjestettävä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma tuo yhteen...

Aale – huoleton oboisti on lämminhenkinen taiteilijaelämäkerta

Kirjailija-toimittaja Marissa Mehrin kirjoittama elämäkerta kertoo oboisti Aale Lindgrenin...

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja paljastaa!

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut?

Radio Suomipopin juhlakirjakokonaisuus julkaistaan tänään

Radio Suomipop on ollut jo kahdenkymmenen vuoden ajan osana...

Jaa somessa

Tänään suomeksi ilmestyvä tietokirja Rainbow in the Dark -omaelämäkerta kokoaa kaikkien aikojen hevirokkikukoksi tituleeratun Ronnie James Dion vaiheet lapsuudesta lauluntekijäksi ja yhdeksi pitkäaikaisimmista metallimusiikin laulajista.

Ronnie James Giovanni Padanova (1942–2010) eli Dio nousi kuuluisuuteen liityttyään Ritchie Blackmoren johtamaan Rainbow-yhtyeeseen 1970-luvun puolivälissä. Vuonna 1979 Diosta tuli Black Sabbathin solisti Ozzy Osbournen lähdettyä bändistä, ja vuonna 1982 hän perusti omaa nimeään kantavan yhtyeen Dio.

Kirja Ronnie James Giovanni Padanova

Omaelämäkerrassaan Dio kuvaa kehitystään tavallisen keskiluokkaisen perheen levottomasta pojasta kolmen legendaarisen yhtyeen ylistetyksi laulajaksi ja niitä ihmisiä, jotka mahdollistivat sen. Dio muistelee lämmöllä muun muassa lapsuudenystäviään, jotka auttoivat hänet alkuun musiikin saralla sekä Ritchie Blackmorea, jonka kanssa työskentely oli vaikeaa mutta hedelmällistä. Mukana muistoissa on myös Tony Iommi, jonka kohtaaminen nosti Dion aivan uudelle suosion tasolle, sekä vaimo ja manageri Wendy Dio, jonka tasapainottavan vaikutuksen ansiosta hänen onnistui nousta suosionsa huipulle oman bändinsä johtajana.

Ronnie James Dio aloitti itse elämäkertansa kirjoittamisen, mutta menehtyi vuonna 2010 syöpään. Kirjoitustyön saattoivat loppuun Wendy Dio ja tunnettu rockkirjailija Mick Wall, joka oli Dion hyvä ystävä kolmen vuosikymmenen ajan.

Mick Wall, Wendy Dio ja Ronnie James Dio: Rainbow in the Dark: omaelämäkerta
Alkuteos Rainbow in The Dark, suomentanut Sirpa Parviainen
Saatavana painettuna kirjana, e- ja äänikirjana

Lähde Bazar Kustannus

spot_img