Eläin – Lisa Taddeon hurja kostoromaani #metoon jälkeiseen aikaan

Aiheeseen liittyvää

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja paljastaa!

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut?

Kanneltaloon saapuu lokakuussa värikäs kuolleiden päivän tapahtuma

Kanneltalossa loka-marraskuussa järjestettävä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma tuo yhteen...

Mielen pelikirja – Valmentava johtaminen urheilusta bisnekseen

Palavasta kiinnostuksesta ja kirjoitustyylistä johtuen luin teoksen kolmelta istumalta ja seuraavassa arvostelussa esittelen kirjan sinulle.

Mercyful Fate Tuskaan 2022

Tuskan uusia vahvistuneita esiintyjiä ovat metalli-ikoni Mercyful Faten lisäksi...

Uusi runokokoelma: Tupakoin beigessä tuulessa

Lea Kaleniuksen toisessa runokokoelmassa kuvataan puhujan kaipuuta vapaaseen tilaan...

Jaa somessa

Kolme naista -menestystietokirjastaan tunnetun Lisa Taddeon raju ja raivokas esikoisromaani Eläin (Gummerus) kuvaa tarkalla katseellaan nykymaailmaa, jossa nainen joutuu yhä kohtaamaan täysin tarpeetonta häirintää, niin monin eri tavoin.

”Eläin vangitsee rohkeasti ja urhoollisesti naissukupolven raivon ja on vuoden 2021 katarttisin lukukokemus.”

MarieClaire
Eläin romaani #metoo

Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, miten Kaliforniassa sujuisi. En tiennyt, päätyisinkö panemaan tai rakastamaan tai satuttamaan jotakuta. Tiesin vain, että odottaisin puhelua. Tiesin, että olisin raivokas. Matkani saattaisi viedä minut monenlaisille poluille. En vain uskonut, että yksikään niistä johtaisi murhaan.

Joan on koko elämänsä joutunut kestämään miesten julmuuksia ja paennut lapsuuden traumaa. Kun Joanin mitta täyttyy, hän päättää kohdata menneisyytensä ja ajaa New Yorkista Kaliforniaan mielessään yksi tehtävä. Hänen on löydettävä Alice. Los Angelesia ympäröivien kanjonien läkähdyttävässä paahteessa Joan kerää voimia vastaiskuun.  

Lisa Taddeon Eläin on tummasävyinen, trillerimäinen romaani, jossa kirjailijan armottoman tarkat havainnot paljastavat, mitä kaikkea naisen on vieläkin kestettävä nykymaailmassa aina manspleinauksesta seksuaaliseen väkivaltaan. Samalla kirja on osuva kuvaus Kalifornian pinnallisesta wellness-kulttuurista sekä äitien ja tytärten välisistä suhteista ja kaipuusta.

“Väkevä, uljaan itsevarma esikoisromaani… Joanin kertojanääni on niin terävä ja puoleensavetävä että lukija seuraisi häntä minne hyvänsä… Taddeon proosa säihkyy.”

The New York Times Book Review

Lisa Taddeo on palkittu yhdysvaltalainen toimittaja ja kirjailija. Hänen kansainväliseksi ilmiöksi ja New York Timesin bestseller-listan kärkeen noussut amerikkalaisnaisten seksielämää kuvaava Kolme naista (Gummerus) oli huikea arvostelu- ja myyntimenestys eri puolilla maailmaa. Taddeo asuu miehensä ja tyttärensä kanssa Uudessa-Englannissa Yhdysvaltojen koillisosassa.

Lisa Taddeo: Eläin
408 sivua
alkuteos Animal
suomentanut Marianna Kurtto
myös äänikirjana, lukija Karoliina Kudjoi

Lähde Gummerus

spot_img