Eläin – Lisa Taddeon hurja kostoromaani #metoon jälkeiseen aikaan

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Kolme naista -menestystietokirjastaan tunnetun Lisa Taddeon raju ja raivokas esikoisromaani Eläin (Gummerus) kuvaa tarkalla katseellaan nykymaailmaa, jossa nainen joutuu yhä kohtaamaan täysin tarpeetonta häirintää, niin monin eri tavoin.

”Eläin vangitsee rohkeasti ja urhoollisesti naissukupolven raivon ja on vuoden 2021 katarttisin lukukokemus.”

MarieClaire
Eläin romaani #metoo

Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, miten Kaliforniassa sujuisi. En tiennyt, päätyisinkö panemaan tai rakastamaan tai satuttamaan jotakuta. Tiesin vain, että odottaisin puhelua. Tiesin, että olisin raivokas. Matkani saattaisi viedä minut monenlaisille poluille. En vain uskonut, että yksikään niistä johtaisi murhaan.

Joan on koko elämänsä joutunut kestämään miesten julmuuksia ja paennut lapsuuden traumaa. Kun Joanin mitta täyttyy, hän päättää kohdata menneisyytensä ja ajaa New Yorkista Kaliforniaan mielessään yksi tehtävä. Hänen on löydettävä Alice. Los Angelesia ympäröivien kanjonien läkähdyttävässä paahteessa Joan kerää voimia vastaiskuun.  

Lisa Taddeon Eläin on tummasävyinen, trillerimäinen romaani, jossa kirjailijan armottoman tarkat havainnot paljastavat, mitä kaikkea naisen on vieläkin kestettävä nykymaailmassa aina manspleinauksesta seksuaaliseen väkivaltaan. Samalla kirja on osuva kuvaus Kalifornian pinnallisesta wellness-kulttuurista sekä äitien ja tytärten välisistä suhteista ja kaipuusta.

“Väkevä, uljaan itsevarma esikoisromaani… Joanin kertojanääni on niin terävä ja puoleensavetävä että lukija seuraisi häntä minne hyvänsä… Taddeon proosa säihkyy.”

The New York Times Book Review

Lisa Taddeo on palkittu yhdysvaltalainen toimittaja ja kirjailija. Hänen kansainväliseksi ilmiöksi ja New York Timesin bestseller-listan kärkeen noussut amerikkalaisnaisten seksielämää kuvaava Kolme naista (Gummerus) oli huikea arvostelu- ja myyntimenestys eri puolilla maailmaa. Taddeo asuu miehensä ja tyttärensä kanssa Uudessa-Englannissa Yhdysvaltojen koillisosassa.

Lisa Taddeo: Eläin
408 sivua
alkuteos Animal
suomentanut Marianna Kurtto
saatavilla sidottuna
myös äänikirjana, lukija Karoliina Kudjoi

Lähde Gummerus

spot_img