HAMissa aukeaa monumentaalinen Tove Jansson -näyttely

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

HAMissa avautuu Tove Janssonin taiteeseen keskittyvä näyttely, joka näyttää Janssonin elämäntyötä ja muumihahmojen roolia hänen taiteessaan.

HAM Helsingin taidemuseossa avataan lokakuussa 2024 näyttely, joka tarjoaa katsauksen Tove Janssonin taiteeseen. Näyttely keskittyy Janssonin julkisiin tilauksiin ja niiden tuomaan kauneuteen ja elämäniloon. HAMin kaarihalliin on tuotu esiin laajasti Janssonin julkisia töitä, kuten monumentaalimaalauksia, niiden luonnoksia ja työpiirroksia.

Näyttely esittelee Janssonin julkista taidetta sekä tarjoaa kurkistuksen taiteilijan fantasiamaailmaan. Tove Janssonin julkiset teokset liittyivät tiiviisti jälleenrakennusaikaan ja niitä on toteutettu useisiin Helsingin rakennuksiin.

Näyttelyssä valotetaan Janssonin muumihahmojen käyttöä taiteessa ja se juhlistaa Muumi 80 -juhlavuotta. HAM julkaisee myös ’Paratiisi’-nimeä kantavan kirjan, joka on kuraattori Heli Harnin ja kirjoittaja Tuija Huovisen toimittama. Yhteistyö Moomin Charactersin kanssa on osa näyttelyn toteutusta.

Lähde Maarit Kivistö

spot_img