Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Toisen maailmansodan aikaisella japanilaisella vankileirillä englantilainen kapellimestari Norah Chambers perusti naisvankien kanssa a cappella -kuoron. Kuoro toi valoa haastaviin olosuhteisiin ja on keskeinen osa Heather Morrisin uutta kirjaa Nousevan auringon sisaret.

Japanin hyökkäys Kaakkois-Aasiaan 1940-luvulla sysäsi vyöryn tapahtumia, joiden seurauksena monet brittiläiset, eurooppalaiset ja australialaiset naiset päättyivät vankileirille. Heather Morrisin Nousevan auringon sisaret muistuttaa, miten voimaannuttava ihmisten välinen yhteys ja sieluja yhdistävä musiikki voivat olla.

Romaanissa Norah Chambers ja walesilais-australialainen Nesta James rakentavat keskellä epätoivoa yhteisöä, joka pyrkii säilyttämään inhimillisyyden. Teos kuvaa selviytymistä ja rohkeutta kovassa maailmassa.

Heather Morris on itse kasvanut Uudessa-Seelannissa ja on myyty ympäri maailmaa yli 16 miljoonaa kirjaa. Suomessa hänen tunnetuin kirjansa on Auschwitzin tatuoija, joka on saanut myös tv-sarjan muodon ja tulee pian näkyville.

Lähde Nora Varjama

spot_img