Kaksikielinen itsemurhaa käsittelevä runoteos julkaistu

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Inger-Mari Aikion tuore runokokoelma käsittelee itsemurhaa eri näkökulmista dialogin muodossa.

Runokokoelma ’Tänään on viimeinen päiväni – Otne lea mu maŋimuš beaivi’ Inger-Mari Aikiolta on julkaistu Aviador Kustannuksen toimesta. Teos käsittelee itsemurhan tuntemuksia dialogissa eri osapuolten välillä.

Suomennettu kokoelma sisältää runoja, joissa tekijä kuvailee tuntemuksiaan elämästään. Hänen puolisonsa runoissa käsitellään toisen teon herättämiä tunteita. Kyläläinen tuo esiin omat mielipiteensä mielenterveysongelmien ratkaisuista, ja lopuksi, itsemurhaajan mieli osallistuu keskusteluun.

Inger-Mari Aikio toivoo teoksellaan herättävänsä ajatuksia suhtautumisesta itsemurhaan. Onko itsensä tappava henkilö itsekäs? Onko ihmisen pakko kärsiä kuolemaan asti? Onko hänellä oikeus päättää elämästään?

Aikio on kotoisin Pulmankijärveltä Nuorgamista ja on julkaissut 12 kirjaa saamen kielellä, joista useita on käännetty eri kielille.

Lähde Aviador Kustannus

spot_img