Kommunismin unelmasta tragediaan – Seppo Toiviaisen tarina ensi kertaa kriittisenä elämäkertana

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Lauri Hokkasen kriittinen elämäkerta Seppo Toiviaisen värikkäästä elämästä ja taistolaisliikkeestä valottaa yhtä aikakauden kuohuttavimmista hahmoista.

Lauri Hokkasen uutuusteoksen julkistustilaisuus ja taistolaisuuden historiaan pureutuva keskustelu järjestetään Helsingissä KOM-teatterin tiloissa.

Teos kuvaa Suomen korkeakouluihin 1970-luvulla rantautunutta taistolaisuutta ja Seppo Toiviaisen nousta vähemmistöpuolueen johdossa.

Toiviaisen elämä oli täynnä voiman tunteita ja poliittista nousua, mutta myös julmaa alamäkeä ja henkilökohtaista tragediaa.

Lauri Hokkanen oli itse osa taistolaisliikettä, ja hänen aikaisempi teoksensa ’Kenen joukoissa seisoin’ puhutti vuonna 2021.

Julkistustilaisuudessa puhuvat historian ja valtiotieteen emeritusprofessorit sekä sosiologian lisensiaatti Ilkka-Christian Björklund.

Lähde Docendo

spot_img