Viikon KOVIN BIISI -kilpailu menestyy somessa

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Viikon KOVIN BIISI on sosiaalisen median kanavissa toimiva kilpailu, jossa viikottain vaihtuvat musiikkikappaleet kilvoittevat kovimman biisin tittelistä.

Mika Virta on 48-vuotias musiikkiluokan opettaja Turusta. Hänen tiensä musiikin pariin sai alkunsa jo lapsuusvuosina. Bänditouhuja on sen jälkeen ollut joka lähtöön pääasiassa koskettimien tai basson varressa ja tällä hetkellä hän vaikuttaa yhtyeissä KARI sekä CoverAttack.

Filosofisena ajattelijana Mika Virta ajautui pohtimaan, kuinka tuntemattomat artistit ja biisit voisivat saada lisää näkyvyyttä suurten tahojen diktatoimalla musiikkikentällä. Mielessä pyöri luonnollisestikin internet ja some. Mutta mikä olisi sellainen idea, jota ei vielä ole olemassa? Entä kuinka tehdä siitä mielenkiintoinen?

Päivien pohdinnan jälkeen Virralla välähti. Kilpailuhenkisyydestään johtuen hän päätti rakentaa jännitystä laittamalla biisit ja esittäjät kilpailemaan keskenään. Taistelukenttänä tulisi toimimaan some-kanavat, mikä loisi mahdollisuudet myös artistien keskinäiselle verkostoitumiselle. Nimi oli itsestäänselvyys.

VKB oli syntynyt.

Viikon Kovin Biisi -kilpailu

Viikon KOVIN BIISI

VKB eli Viikon KOVIN BIISI on sosiaalisessa mediassa toimiva kilpailu, jossa viikottain vaihtuvat kymmenen musiikkikappaletta kilvoittelevat keskenään viikon parhaimman kappaleen tittelistä. Voittajaksi selviää teos, joka saa eniten tykkäyksiä kisajulkaisuunsa Facebookissa ja Instagramissa.

Kilpailu on avoin kaikille tyylilajista riippumatta. Pääasiassa kisa houkuttelee mukaansa independent-artisteja, mutta mikään ei estä myöskään tunnetumpien nimien osallistumista.

Ajallisesti viikottainen kisa kestää maanantaista torstai-iltaan, jolloin äänet lasketaan. Voittajabiisi pääsee komeilemaan Spotifysta löytyvälle VKB:n voittajat -soittolistalle.

Kohta vuosi takana

Ensimmäinen kilpailu starttasi maaliskuussa 2021 ja sen jälkeen mukana on ollut jo 268 kappaletta. Vaikeuksia ei projektin historiasta juurikaan löydy, poislukien muutama viikko, jolloin äänestys on jouduttu jättämään väliin vähäisen osallistujamäärän takia.

Artistit ovat ottaneet kilpailun innolla vastaan. Virta kertoo saapuneen palautteen olleen pelkästään positiivista. Kiitosta on tullut nimenomaan VKB:n luomasta näkyvyydestä. Koska kyseessä on leikkimielinen kisa, kukaan ei ole ainakaan julkisesti vielä tuohtunut kilpailun takia.

Ehdottomasti jatkoon!

Kysyimme VKB-mogulilta, onko hän yllättynyt hankkeen saamasta suosiosta.

”Kieltämättä kyllä! En osannut oikeastaan odottaa mitään. Pidin täysin mahdollisena, että tämä ei ota tuulta alleen, vaikka itsestäni idea tuntui hyvältä. Tässä kohtaa täytyy kiittää kaikkia artisteja ja bändejä sekä tietenkin äänestäjiä. Te olette tehneet VKB:stä sen, mitä se on nyt”,

Virta hehkuttaa.

Koska VKB:n formaatti on nyt todettu toimivaksi, jatkaa Virta kilpailun pyörittämistä myös vuonna 2022. Lisäksi hän mainitsee uusista yhteistyökuvioista, joilla konseptia pyritään kasvattamaan ja sen koukuttavuutta sekä näkyvyyttä lisäämään entisestään. Tarkempaa tietoa hän ei vielä anna, mutta mainitsee asiasta ilmoitettavan lähiaikoina.

Hyppää mukaan

Viikottainen kilpailu jää nyt joulutauolle, vuoden huipentavan Vuoden KOVIN BIISI -kilpailun vallatessa parrasvalot. Tässä vuoden eliitin ratkaisevassa kisassa on mukana yhteensä 20 musiikkikappaletta, joita 15 on aiemmin eniten ääniä saaneita ja viisi toimituksen valintaa.

Seuraava viikkokierros alkaa maanantaina 3.1.2022 ja uusia osallistujia otetaan vastaan. Pääset vaikuttamaan VKB:hen lähettämällä teoksesi tai äänestämällä alla olevista linkeistä.

Facebook: https://www.facebook.com/viikonkovinbiisi/
Instagram: https://www.instagram.com/viikon_kovin_biisi/
Soittolista: https://open.spotify.com/playlist/3NoMhYFMvOqQbaICosAWMT

– M. Van Dola

spot_img