Mielen aikakausi -kirja selittää mielenterveyskäytyäntojen muutosta

Aiheeseen liittyvää

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Elokuva-arvio: Sebastian (Mikko Mäkelä 2024)

Suomalaisen Mikko Mäkelän (A Moment in the Reeds) käsikirjoittama ja ohjaama Sebastian on intiimi ja rohkea draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuudesta. Elokuva kertoo Maxista, joka kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan nuoresta seksityöläisestä nimeltä Sebastian. Kustantajalle ja ystävilleen Max kertoo taustatyökseen haastattelevansa seksityöntekijöitä, mutta todellisuudessa Max itse elää kaksoiselämää myymällä palveluksiaan miehille.

Goforen kirja vie suomalaisen digitalisaatiokäsitteen Saksaan

Gofore's new book highlights Finland's human-centered digitalization, reaching German-speaking Europe. It showcases innovative digital services developed in Finland.

Mark Lanegan – Sing Backwards And Weep

Onko elämä kuinka hohdollista jos bändisi on juuri senverran...

Emotion visa: Hellsinki Metal Festival

Emotion visa palaa kesälomilta ajankohtaisella visailulla. Testaa mitä tiedät...

Jaa somessa

Tutkimusprofessori Ari Väänäsen kirja paljastaa mielenterveyden merkityksen muutoksen työelämässä. Yksilön tunteet ja työolosuhteet ovat saaneet uudenlaisen painoarvon esiin uusien yhteiskunnallisten käytäntöjen myötä.

Tutkimusprofessori Ari Väänänen kuvaa mielenterveyden merkityksen muutosta työelämässä teoksessaan ’Mielen aikakausi’. Kirja paljastaa, miten yksilön mielenterveys ja tunteet ovat yhä keskeisemmässä asemassa työssä ja miksi mielenterveys on tärkeä yhteiskunnallinen ilmiö.

Teos, joka perustuu laajaan tutkimukseen vuosikymmenten ajalta, osoittaa, kuinka työolot ja johtamiskulttuuri ovat muuttuneet eri ammattiryhmissä. Väänänen nostaa esiin kansainväliset keskustelut, joita ei ole aiemmin käsitelty kotimaassa, ja eritellään tieteen ja julkisuuden roolia mielenterveysilmiön rakentumisessa.

Yhteiskunnan muutos on painottanut psykologisia piirteitä työssä, korostaen mielen sietokykyä ja joustavuutta. Samalla yksilöllisten tunteiden merkitys on korostunut, mikä on voinut lisätä mielenterveysnäkökulmien painoarvoa.

Koko yhteiskunnan muutos on lisännyt yksilön itsenäisyyttä, mutta myös psykologisia haasteita. Yksilökeskeisessä kulttuurissa haetaan yhä useammin apua terveydenhuollosta, mitä Väänänen kutsuu mielenterveydellistämiseksi.

Tulevaisuudessa nykyiset mielenterveyskäsitykset muuttuvat, ja uusia lähestymistapoja ilmestyy sosiaalisen elämän ongelmien käsittelyyn.

Lähde Työterveyslaitos

spot_img