Mielen aikakausi -kirja selittää mielenterveyskäytyäntojen muutosta

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Tutkimusprofessori Ari Väänäsen kirja paljastaa mielenterveyden merkityksen muutoksen työelämässä. Yksilön tunteet ja työolosuhteet ovat saaneet uudenlaisen painoarvon esiin uusien yhteiskunnallisten käytäntöjen myötä.

Tutkimusprofessori Ari Väänänen kuvaa mielenterveyden merkityksen muutosta työelämässä teoksessaan ’Mielen aikakausi’. Kirja paljastaa, miten yksilön mielenterveys ja tunteet ovat yhä keskeisemmässä asemassa työssä ja miksi mielenterveys on tärkeä yhteiskunnallinen ilmiö.

Teos, joka perustuu laajaan tutkimukseen vuosikymmenten ajalta, osoittaa, kuinka työolot ja johtamiskulttuuri ovat muuttuneet eri ammattiryhmissä. Väänänen nostaa esiin kansainväliset keskustelut, joita ei ole aiemmin käsitelty kotimaassa, ja eritellään tieteen ja julkisuuden roolia mielenterveysilmiön rakentumisessa.

Yhteiskunnan muutos on painottanut psykologisia piirteitä työssä, korostaen mielen sietokykyä ja joustavuutta. Samalla yksilöllisten tunteiden merkitys on korostunut, mikä on voinut lisätä mielenterveysnäkökulmien painoarvoa.

Koko yhteiskunnan muutos on lisännyt yksilön itsenäisyyttä, mutta myös psykologisia haasteita. Yksilökeskeisessä kulttuurissa haetaan yhä useammin apua terveydenhuollosta, mitä Väänänen kutsuu mielenterveydellistämiseksi.

Tulevaisuudessa nykyiset mielenterveyskäsitykset muuttuvat, ja uusia lähestymistapoja ilmestyy sosiaalisen elämän ongelmien käsittelyyn.

Lähde Työterveyslaitos

spot_img