Hitlerin hevoset on jännittävä tositarina historian kummallisimmasta taidevarkaudesta

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Hollantilaisen Arthur Brandin kirjoittamasta jännärimäisestä tietokirjasta on suunnitteilla myös elokuva.

Hitlerin hevoset – Tositarina taidekaupan pimeältä puolelta on kuin yhdistelmä agenttitarinaa ja veijariromaania, mutta täyttä totta.

Juuri ennen toista maailmansotaa Adolf Hitler teetti kansliansa edustalle valtavat, kolme metriä korkeat hevospatsaat, jotka veisti hänen suosikkitaiteilijansa Josef Thorak.

Vuonna 2014 hollantilainen taiteentuntija ja yksityisetsivä Arthur Brand kuuli huhun: hevospatsaat eivät tuhoutuneetkaan toisessa maailmansodassa, vaan ne oli piilotettu. Nyt niille etsittiin kaikessa hiljaisuudessa varakasta ostajaa.

Brand lähti jäljittämään hevospatsaita ympäri Eurooppaa huikealle seikkailulle, johon kuului koodattuja viestejä, salaisia mikrofoneja ja uusnatsiliikkeen johtohahmojen varjostamista. Tästä kaikesta Brand kirjoitti teoksen, jonka äärellä unohtaa lukevansa raporttia tositapahtumista; se on kuin yhdistelmä vakoojatrilleriä ja veijariromaania.

Arthur Brand

”Unohtakaa Monuments Men -elokuva, jossa George Clooney pelastaa taidetta natsien käsistä. Kahden Hitlerille kuuluneen valtavan pronssihevosen jäljitysoperaatio on parempi kuin leffat.”

HET NIEUESBLAD

”Kirjaa lukee kuin John Le Carrén romaania”

Nieuwsuur

Hollantilainen Arthur Brand on yksityisetsivä ja taiteentuntija, joka on jäljittänyt mm. Dalin ja Picasson kadonneita tai varastettuja teoksia. Hän on verkostoitunut myös taidemaailman hämärälle puolelle, jossa liikkeellä ovat suuret rahat ja epäilyttävät motiivit.

Arthur Brand: Hitlerin hevoset – Tositarina taidekaupan pimeältä puolelta
Alkuteos De paarden van Hitler
Suomentanut Raimo Salminen
240 sivua
Myös äänikirjana, lukija Jukka Pitkänen

Lähde Gummerus

spot_img