Hitlerin hevoset on jännittävä tositarina historian kummallisimmasta taidevarkaudesta

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Howard Smithin taidetta esille näyttelyissä Yhdysvalloissa ja EMMAssa

Amerikkalaistaiteilija Howard Smithin retrospektiivinen näyttely avautuu Yhdysvalloissa vuonna 2025. Näyttely esittelee hänen monipuolista taidettaan ja muotoiluaan.

Kesähitti Veikkausliigan kaksinkertaiselta maalikuninkaalta

Veikkausliigan legendasta lauluntekijäksi: Vee Lehtinen julkaisee uuden kesäbiisin 'Laulu Doriksesta'. Tule mukaan kuulemaan, miten jalkapallo ja musiikki yhdistyvät hänen elämässään!

Jaa somessa

Hollantilaisen Arthur Brandin kirjoittamasta jännärimäisestä tietokirjasta on suunnitteilla myös elokuva.

Hitlerin hevoset – Tositarina taidekaupan pimeältä puolelta on kuin yhdistelmä agenttitarinaa ja veijariromaania, mutta täyttä totta.

Juuri ennen toista maailmansotaa Adolf Hitler teetti kansliansa edustalle valtavat, kolme metriä korkeat hevospatsaat, jotka veisti hänen suosikkitaiteilijansa Josef Thorak.

Vuonna 2014 hollantilainen taiteentuntija ja yksityisetsivä Arthur Brand kuuli huhun: hevospatsaat eivät tuhoutuneetkaan toisessa maailmansodassa, vaan ne oli piilotettu. Nyt niille etsittiin kaikessa hiljaisuudessa varakasta ostajaa.

Brand lähti jäljittämään hevospatsaita ympäri Eurooppaa huikealle seikkailulle, johon kuului koodattuja viestejä, salaisia mikrofoneja ja uusnatsiliikkeen johtohahmojen varjostamista. Tästä kaikesta Brand kirjoitti teoksen, jonka äärellä unohtaa lukevansa raporttia tositapahtumista; se on kuin yhdistelmä vakoojatrilleriä ja veijariromaania.

Arthur Brand

”Unohtakaa Monuments Men -elokuva, jossa George Clooney pelastaa taidetta natsien käsistä. Kahden Hitlerille kuuluneen valtavan pronssihevosen jäljitysoperaatio on parempi kuin leffat.”

HET NIEUESBLAD

”Kirjaa lukee kuin John Le Carrén romaania”

Nieuwsuur

Hollantilainen Arthur Brand on yksityisetsivä ja taiteentuntija, joka on jäljittänyt mm. Dalin ja Picasson kadonneita tai varastettuja teoksia. Hän on verkostoitunut myös taidemaailman hämärälle puolelle, jossa liikkeellä ovat suuret rahat ja epäilyttävät motiivit.

Arthur Brand: Hitlerin hevoset – Tositarina taidekaupan pimeältä puolelta
Alkuteos De paarden van Hitler
Suomentanut Raimo Salminen
240 sivua
Myös äänikirjana, lukija Jukka Pitkänen

Lähde Gummerus

spot_img