Marathonista Atenaan kertoo juoksijan unelmaurakasta

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Jaa somessa

Kirsikka Myllyrinteen omakohtainen teos Marathonista Atenaan. Matka jonka halusin juosta on kirja juoksijan elämästä.

Tarina kuljettaa lukijan läpi pandemian Kyproksen kukkuloille. Ja kun juoksu ei kulje, tulevat avuksi antiikin myyttiset sankarit aina Pheidippideestä spartalaisiin naissotilaihin ja Sisyfoksesta Prometheukseen.

Kirja juoksijan elämästä
Kansi: Kirsikka Myllyrinne, Marathonista Ateenaan. Matka jonka halusin juosta

Marathonista Atenaan. Matka jonka halusin juosta on sekoitus juoksijan treenipäiväkirjaa, historiaa sekä osuvia havaintoja antiikin myyttisistä hahmoista. Miltä tuntuu valmistautua maratonille, kun helle ylittää sietokyvyn? Mitä tapahtuu, kun pandemia lyö ovet säppiin ja juoksijalle jää vai pieni neliö takapihaa?

“Maratonia edeltävinä viikkoina ajatukseni ovat muuttuneet hyvin pieniksi, suorastaan arkisen tylsiksi. Päähäni on mahtunut pelkkää ravintoa, lihaksia, jalkoja ja niiden erilaisia tuntemuksia, unta tai sen puutetta. Kukaan perheenjäsenistä ei ole enää pitkään aikaan jaksanut kuunnella juttujani”,

kirjoittaa Kirsikka Myllyrinne kirjassa juoksu-urakkaa edeltävistä viikoista.

Maratonista Ateenaan kulkevan eeppisen matkan varrella selviää, miten antiikki elää koko ajan meissä. Ajatuksissamme, siinä miten vietämme vapaa-aikaa, mitä sanoja ja käsitteitä käytämme sekä siinä miten vedämme lankoja muinaisen ja modernin maailman välillä.

Kirsikka Myllyrinne (s. 1977) on Välimerellä asuva vapaa kirjoittaja ja kustannustoimittaja, joka juoksi ensimmäisen maratoninsa kypsässä iässä. Hänen esikoisteoksensa Happamat sitruunat (Avain, 2020) kertoi elämästä Kyproksella.

Marathonista Atenaan. Matka jonka halusin juosta
Kirjoittaja: Kirsikka Myllyrinne
ISBN: 9789523043558
Sivuja: 148
Kustantaja: Avain
Ilmestymispäivä: 16.3.2022

Lähde Avain

spot_img