Mystisen idän kuvat eskaloituvat Tikanojan taidekodissa

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Tikanojan taidekodissa avautuva ’Idän henkisyys’ näyttely esittelee itämaisen henkisyyden vaikutuksia Suomen taiteeseen.

Tikanojan taidekodin ’Idän henkisyys’ näyttely kokoaa yhteen itämaisen henkisyyden vaikutuksia Suomen taiteessa 1800-luvulta lähtien, esitellen Ilona Hariman ja muiden taiteilijoiden teoksia.

Näyttelyyn liittyy Donner-instituutin tutkijatohtori Nina Kokkisen tutkimushanke taiteilijoiden kiinnostuksesta itäiseen henkisyyteen ja esoteerisiin näkökulmiin.

Mukana on myös teoksia tunnetuilta taiteilijoilta kuten Akseli Gallen-Kallelalta ja nykytaiteilijat Outi Heiskanen ja Silja Rantanen ammentavat inspiraatiota idän perinteestä.

Näyttelyn taiteilijat ja teokset edustavat harvinaisia löytöjä sekä yksityiskokoelmista että julkisista museokokoelmista.

’Idän henkisyys’ näyttely avoinna Tikanojan taidekodissa 18.5.–27.10.2024.

Lähde Vaasan kaupunki – Vasa stad

spot_img