Oman arkiston perustaminen lehtikuvituksille

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Emotion Visa: Death ja black

Testaa tietosi aiheessa kuolo- ja mustametalli, ja kerää skenepisteitä!

Jaa somessa

Grafia ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö (JOKES) ovat aloittaneet kansallisen lehtikuvitusarkiston perustamisen.

Grafia, Kuvittajat ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö (JOKES) ovat käynnistäneet kansallista lehtikuvitusarkistoa koskevan pilottihankkeen. Tavoitteena on sijoittaa arkisto Museoviraston alaisuuteen, jossa jo sijaitsee yli 20 miljoonaa suomalaista lehtikuvaa.

Lehtikuvituksen ja pilapiirrosten keräämisen kohtalo Suomessa on ollut epävarmaa. JOKESin puheenjohtaja Ville Hännisen mukaan tilanteeseen on herättävä ja kuvittajien töitä on alettava säilöä systemaattisesti.

Kuvittajien ja JOKESin yhteisen hankkeen myötä lehtikuvituksia voidaan tallentaa digitaalisesti tuleville sukupolville. Tämä on kriittistä, sillä kuvitus elää digitalisoitumisen aikakautta.

Lähde STT Info

spot_img