Räjähtävä ROR-taiteilijaryhmä palaa!

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

ROR-taiteilijaryhmä tekee paluun räjähtävällä näyttelyllä ja uudella lehdellä! Mitä uutta ja yllättävää on luvassa?

Tilasiko joku vallankumouksen? ROR is Back! Mutta mikä ihme on ROR? Miltä ROR näyttää, tuntuu, kuulostaa? Onko se taidetta vai sirkushuveja? Vuonna 2000 ROR tuli, näki ja valloitti maailmaa, kunnes eksyi omaan tähtipölyynsä. Serlachiuksen tilauksesta se palaa tulevaisuudesta mukanaan ihmeelliset aakkoset, joista syntyy uusi ROR-maailma.

Näyttelyjulkaisu TURBO ROR jatkaa ROR-kollektiivin räiskyvän röyhkeällä linjalla. Takavuosien legendaarisimman nuorisolehden Suosikin muotokieltä lainaavassa teoksessa on mukana ryhmän jäsenten haastatteluita, minifanipokkareita, jättiturbojuliste, sarjakuva ja tarra-arkki.

ROR-taiteilijaryhmä perustettiin vuonna 1998. Mukana oli aluksi vaihteleva määrä jäseniä, joista muodostui vähitellen pienempi, kokoonpanoltaan vaihteleva taiteilijaryhmä. Läpimurtonsa ROR-ryhmä teki UTOPIA-näyttelyllä Kiasmassa vuonna 2001, ja se esiintyi merkittävissä näyttelyissä eri puolilla maailmaa (mm. Manifesta 4, Royal College of Art, Mori Art Museum). Vuosina 2003–2004 ROR-ryhmä ylläpiti Helsingin Kalliossa ROR-galleriaa, johon se kuratoi näyttelyitä. Ryhmän viimeinen julkinen esiintyminen oli 2008.

Serlachiuksella 23.3.2024 avautuneen ROR ABC -näyttelyn myötä ryhmä on tehnyt paluun. Näyttelyn kuraattoreina ja TURBO ROR -julkaisun toimittajina ovat ryhmän jäsenet Petri Ala-Maunus, Jiri Geller ja Ilse Rossander.

ROR-julkaisussa ovat mukana taiteilijat Riikka Hyvönen, Juho Juntunen, Nikolo Kerimov, Isto Kotavuopio, Sanna-Mari Liukkonen, Mr. Lordi, Painter Jude, Paula Pääkkönen, Pekko Vasantola, Vilunki 3000, Sheung Yiu ja Ro Zahir.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Parvs

spot_img