Fjaak – Fjaak the System (Fjaak 2024)

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Hollantilaisten coffee shop-kulinaristien techno-duo Fjaak esittelee monipuolisuuttaan debyytti-albumillaan.

Fjaak – Fjaak the System

Levy koostuu pääosin rikotuista biiteistä, vaikka pari suoremmankin 4/4-kickin omaavaa raakaa hallipamputusta on mukana (Redemption, Mechanic Love). Kokopitkän levyn aikaa kestävyyden vuoksi tämä on ihan hyvä ratkaisu, koska albumillinen suoraviivaista pamputusta on usein melko tylsä ratkaisu. Tunnelmat ovat vahvasti nostalgisissa 90-luvun rave/hardcore-skenen saundimaailmoissa, kuitenkin pysytellen modernissa nykypäivässä tuotannollisesti.

Duo osaa tehdä voimakkaita rytmejä eikä välttele myöskään melodioita. Vierailijoina levyllä mm. Modeselektor rikottuun industrial teknobiittiin nojaavassa Horsepowerissa sekä Skee Mask wonkyssa elektroraidassa Black Ice. Stargazer edustaa levyn mielenkiintoisinta puolta eteerisillä breakbeateillaan. Levyllä on paljon lyhyitä interlude-henkisiä pikkubiisejä, jotka olisin mielellään kuullut myös pidempinä versioina. Ratkaisu vaikuttaa oudolta, mutta ehkä artisteilla on tähän perusteet.

Fjaak ei haikaile menneisyyteen vaan imee sieltä parhaat vaikutteet pilke silmäkulmassa. Juhlat ovat varmat!

Raita joka teki erityisen vaikutuksen: Stargazer

Mikko Ihalainen

spot_img