Rankkaa menoa – Johnny Winterin villi ja vaarallinen elämä nyt e-kirjana

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Howard Smithin taidetta esille näyttelyissä Yhdysvalloissa ja EMMAssa

Amerikkalaistaiteilija Howard Smithin retrospektiivinen näyttely avautuu Yhdysvalloissa vuonna 2025. Näyttely esittelee hänen monipuolista taidettaan ja muotoiluaan.

Jaa somessa

Mary Lou Sullivanin kirjoittama elämäkertateos Johnny Winteristä ilmestyi Jussi Niemen suomentamana vuonna 2015. Nyt suomenkielinen versio on saatavilla myös sähköisessä muodossa.

Rankkaa menoa

Vuonna 2014 kuolleen albiinoblueskitaristin polulla Syvän etelän köyhyydestä rock-legendaksi oli monta mutkaa. Lopulta Johnny Winter voitti sekä mustien että valkoisten musiikkiyleisöjen kunnioituksen. Pitkän linjan rock-toimittajan Mary Lou Sullivanin teos on Winterin auktorisoima ja se perustuu hänen laajoihin haastatteluihinsa.

Sullivan kertoo runsain valokuvin höystettynä Winterin koko tarinan nuoruuden huumehuuruisesta riehakkuudesta aina vanhuuden raihnaisuuteen asti. Elämänmakuinen teos kertoo mitä ikä, kiertueet ja kemikaalit saivat aikaan – ja miten kitara silti lauloi loppuun asti. Teoksen on ansiokkaasti suomentanut itsekin Winterin useaan otteeseen tavannut rock-toimittaja Jussi Niemi.

Kirjasta sanottua:

”Sullivan ei herkuttele Winterin rockelämäntavalla, vaan pysyy itse asiassa. Toki esimerkiksi päihteet ovat tarinassa merkittävässä osassa, ja maksaa piiskatessa tietysti sattuu ja tapahtuu. Silti sekoiluakin rankemmalta vaikuttaa se palo, jolla kitaravirtuoosi antautui musiikilleen. Sullivanin teoksen onnistuu hyvin sen esiin kirjoittamisessa.”

Turun Sanomat 28.5.2015, Tuomo Yrttiaho

”Suomen oloissa on vaikea kuvitella Winterin suomentajaksi paremmin sopivaa ammattilaista. Jussi on todella paneutunut aiheeseen, kuunnellut Winterin soittoa paljon, ja hänellä on selkeä käsitys maestron uran eri vaiheista ja tyylisuuntien vaihdoksista – ja palvotusta kitarakuninkaasta ihmisenä, ulottuen aina henkilökohtaiseen yhteydenpitoon.”

Antti Suvanto
SULLIVAN, MARY LOU : Rankkaa menoa – Johnny Winterin villi ja vaarallinen elämä
320 sivua
E-kirja
ISBN 9789523811324
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022
Suomentaja: Jussi Niemi

Teos on saatavilla ellibs.comista, Kirjavälityksestä sekä Aviador Kustannuksen verkkokaupasta osoitteesta aviador.fi.

Lähde: Aviador Kustannus

spot_img