Rankkaa menoa – Johnny Winterin villi ja vaarallinen elämä nyt e-kirjana

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Jaa somessa

Mary Lou Sullivanin kirjoittama elämäkertateos Johnny Winteristä ilmestyi Jussi Niemen suomentamana vuonna 2015. Nyt suomenkielinen versio on saatavilla myös sähköisessä muodossa.

Rankkaa menoa

Vuonna 2014 kuolleen albiinoblueskitaristin polulla Syvän etelän köyhyydestä rock-legendaksi oli monta mutkaa. Lopulta Johnny Winter voitti sekä mustien että valkoisten musiikkiyleisöjen kunnioituksen. Pitkän linjan rock-toimittajan Mary Lou Sullivanin teos on Winterin auktorisoima ja se perustuu hänen laajoihin haastatteluihinsa.

Sullivan kertoo runsain valokuvin höystettynä Winterin koko tarinan nuoruuden huumehuuruisesta riehakkuudesta aina vanhuuden raihnaisuuteen asti. Elämänmakuinen teos kertoo mitä ikä, kiertueet ja kemikaalit saivat aikaan – ja miten kitara silti lauloi loppuun asti. Teoksen on ansiokkaasti suomentanut itsekin Winterin useaan otteeseen tavannut rock-toimittaja Jussi Niemi.

Kirjasta sanottua:

”Sullivan ei herkuttele Winterin rockelämäntavalla, vaan pysyy itse asiassa. Toki esimerkiksi päihteet ovat tarinassa merkittävässä osassa, ja maksaa piiskatessa tietysti sattuu ja tapahtuu. Silti sekoiluakin rankemmalta vaikuttaa se palo, jolla kitaravirtuoosi antautui musiikilleen. Sullivanin teoksen onnistuu hyvin sen esiin kirjoittamisessa.”

Turun Sanomat 28.5.2015, Tuomo Yrttiaho

”Suomen oloissa on vaikea kuvitella Winterin suomentajaksi paremmin sopivaa ammattilaista. Jussi on todella paneutunut aiheeseen, kuunnellut Winterin soittoa paljon, ja hänellä on selkeä käsitys maestron uran eri vaiheista ja tyylisuuntien vaihdoksista – ja palvotusta kitarakuninkaasta ihmisenä, ulottuen aina henkilökohtaiseen yhteydenpitoon.”

Antti Suvanto
SULLIVAN, MARY LOU : Rankkaa menoa – Johnny Winterin villi ja vaarallinen elämä
320 sivua
E-kirja
ISBN 9789523811324
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022
Suomentaja: Jussi Niemi

Teos on saatavilla ellibs.comista, Kirjavälityksestä sekä Aviador Kustannuksen verkkokaupasta osoitteesta aviador.fi.

Lähde: Aviador Kustannus

spot_img