Sarjakuvataiteilija Sami Makkosen Sielujen kutoja valottaa Suomen syrjäseutujen varjopuolia

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Jaa somessa

Kalevala-tulkinnoillaan ja Hevosjumala-teoksellaan vaikutuksen tehneen Sami Makkosen uutuus on hyytävä ja upean visuaalinen kauhusarjakuva unohdetusta kyläyhteisöstä Suomen korpimailla.

Ilmestyy 6.6.2024

On kevätkylvöjen aika. Markus kuulee äitinsä voinnin huonontuneen ja matkustaa Hiisimäelle sukunsa kartanoon.

Mustien peltojen keskellä odottaa puolilaho talo ja tädin jättämiä muistiinpanoja. Jossain on myös kirja, joka auttaisi ymmärtämään mennyttä ja tulevaa.

Läheisellä kukkulalla kytee jotain pakanallista ja karmivaa. Jo ensimmäisenä yönä valveillaolo muuttuu painajaiseksi, joka ei kuitenkaan ole unta.

Sielujen kutojassa esoteria ja kansan uskomukset yhdistyvät yliluonnolliseen kauhuun. Tuloksena on upea, makaaberi näytelmä.

Sami Makkonen kertoo yhdistelevänsä sarjakuvissaan folk-kauhua eksistentiaaliseen kosmiseen kauhuun. Hänen tavoitteenaan on rakentaa tarinat siten, että alusta alkaen ja sivu sivun jälkeen lukija altistuu uudelle ja oudolle, surrealistiselle ja pysäyttävälle kuvastolle.

Makkonen pyrkii herättämään lukijassa ihmeen ja mysteerin tuntua – tunteen jostakin syvemmästä ja todellisemmasta, myytistä "pelkän" sarjakuvan taustalla. Sielujen kutojan tumman tarinan työstäminen osui sattumalta myös tummaan ajankohtaan Makkosen elämässä.

”Teoksen käännekohtaan kirjoittamani kuolema sai odottamaani synkempiä sävyjä, kun oma läheiseni menehtyi kirjoittamisprosessin aikana”, hän kertoo.

Palkittu sarjakuvataiteilija Sami Makkonen on piirtänyt yhdysvaltalaisille kustantajille Deadworld-, Hellraiser- ja Hatter M -sarjakuvia. Hänen sarjakuvaromaanejaan on käännetty myös ulkomaanmarkkinoille, mm. Yhdysvaltoihin ja Hollantiin.

Lähde Like Kustannus

spot_img