Sarjakuvataiteilija Sami Makkosen Sielujen kutoja valottaa Suomen syrjäseutujen varjopuolia

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Kalevala-tulkinnoillaan ja Hevosjumala-teoksellaan vaikutuksen tehneen Sami Makkosen uutuus on hyytävä ja upean visuaalinen kauhusarjakuva unohdetusta kyläyhteisöstä Suomen korpimailla.

Ilmestyy 6.6.2024

On kevätkylvöjen aika. Markus kuulee äitinsä voinnin huonontuneen ja matkustaa Hiisimäelle sukunsa kartanoon.

Mustien peltojen keskellä odottaa puolilaho talo ja tädin jättämiä muistiinpanoja. Jossain on myös kirja, joka auttaisi ymmärtämään mennyttä ja tulevaa.

Läheisellä kukkulalla kytee jotain pakanallista ja karmivaa. Jo ensimmäisenä yönä valveillaolo muuttuu painajaiseksi, joka ei kuitenkaan ole unta.

Sielujen kutojassa esoteria ja kansan uskomukset yhdistyvät yliluonnolliseen kauhuun. Tuloksena on upea, makaaberi näytelmä.

Sami Makkonen kertoo yhdistelevänsä sarjakuvissaan folk-kauhua eksistentiaaliseen kosmiseen kauhuun. Hänen tavoitteenaan on rakentaa tarinat siten, että alusta alkaen ja sivu sivun jälkeen lukija altistuu uudelle ja oudolle, surrealistiselle ja pysäyttävälle kuvastolle.

Makkonen pyrkii herättämään lukijassa ihmeen ja mysteerin tuntua – tunteen jostakin syvemmästä ja todellisemmasta, myytistä "pelkän" sarjakuvan taustalla. Sielujen kutojan tumman tarinan työstäminen osui sattumalta myös tummaan ajankohtaan Makkosen elämässä.

”Teoksen käännekohtaan kirjoittamani kuolema sai odottamaani synkempiä sävyjä, kun oma läheiseni menehtyi kirjoittamisprosessin aikana”, hän kertoo.

Palkittu sarjakuvataiteilija Sami Makkonen on piirtänyt yhdysvaltalaisille kustantajille Deadworld-, Hellraiser- ja Hatter M -sarjakuvia. Hänen sarjakuvaromaanejaan on käännetty myös ulkomaanmarkkinoille, mm. Yhdysvaltoihin ja Hollantiin.

Lähde Like Kustannus

spot_img