Suomenkielinen teos Shikokun pyhiinvaelluksesta

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Jaa somessa

Uutuuskirja on tutkimusaineistoon ja päiväkirjoihin perustuva opas niin nojatuolimatkailijalle kuin elämänsä mahtavinta reissua suunnittelevalle vaeltajalle.

Shikokun pyhiinvaellus
”Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta”

Irene Wai Lwin Moen Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta (Basam Books 2021) sukeltaa Japanin tuntemattomaan kulttuurihistoriaan 1200 vuotta sitten eläneen ihmeitätekevän sankarimunkin seurassa.

Kōbō-daishin jalanjäljissä on kokoelma vaeltajien matkapäiväkirjoja, Kōbō-daishin elämää käsittelevää kirjallista aineistoa ja kirjailijan oman vaellusmatkan tunnelmia. Kyseessä on ensimmäinen suomenkielinen Shikokun pyhiinvaellusta kuvaava teos.

Kirjassa lukija tutustuu Shikoku henron perustajan, Japanin buddhalaisuuden tärkeimpiin hahmoihin kuuluvan Kōbō-daishin (774–835), elämäkertaan ja historiallisiin temppelilegendoihin. Lisäksi kirja opettaa temppelietikettiä, maaseudun tapakulttuuria sekä käyttökelpoista henrosanastoa. Liitepuolelta löytyy ohjeita niin temppelialueilla suunnistamiseen, pyhien veistoshahmojen tunnistamiseen kuin tietoa majoittumisesta maaseudulla.

Kirjaa on mahdollista lukea kulttuurihistorian tutkimuksena, vaeltajien seikkailuna tai nojatuolimatkaajan oppaana. Lukijalle teos avaa näkymän suurkaupunkien valojen takana piilottelevaan perinteiseen Japaniin.

FT Irene Wai Lwin Moe (s. 1958) on buddhalaisen taiteen tutkija ja taidehistorioitsija.

Lähde Basam Books

spot_img