Suomenkielinen teos Shikokun pyhiinvaelluksesta

Aiheeseen liittyvää

Aikamatka suoraan 80-luvulle, Metal Force – Forget Your Dream

Pietarsaarelaisen suomihevin pioneeriorkesteri Metal Forcen vuonna 1987 äänitetty demokasetti...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Dharma Guns sukeltaa painajaisiin uudella Twin Peaks -henkisellä singlellään

Skandinavian action rock -bändi Dharma Guns on julkaissut uuden singlen The Vipers....

Jaa somessa

Uutuuskirja on tutkimusaineistoon ja päiväkirjoihin perustuva opas niin nojatuolimatkailijalle kuin elämänsä mahtavinta reissua suunnittelevalle vaeltajalle.

Shikokun pyhiinvaellus
”Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta”

Irene Wai Lwin Moen Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta (Basam Books 2021) sukeltaa Japanin tuntemattomaan kulttuurihistoriaan 1200 vuotta sitten eläneen ihmeitätekevän sankarimunkin seurassa.

Kōbō-daishin jalanjäljissä on kokoelma vaeltajien matkapäiväkirjoja, Kōbō-daishin elämää käsittelevää kirjallista aineistoa ja kirjailijan oman vaellusmatkan tunnelmia. Kyseessä on ensimmäinen suomenkielinen Shikokun pyhiinvaellusta kuvaava teos.

Kirjassa lukija tutustuu Shikoku henron perustajan, Japanin buddhalaisuuden tärkeimpiin hahmoihin kuuluvan Kōbō-daishin (774–835), elämäkertaan ja historiallisiin temppelilegendoihin. Lisäksi kirja opettaa temppelietikettiä, maaseudun tapakulttuuria sekä käyttökelpoista henrosanastoa. Liitepuolelta löytyy ohjeita niin temppelialueilla suunnistamiseen, pyhien veistoshahmojen tunnistamiseen kuin tietoa majoittumisesta maaseudulla.

Kirjaa on mahdollista lukea kulttuurihistorian tutkimuksena, vaeltajien seikkailuna tai nojatuolimatkaajan oppaana. Lukijalle teos avaa näkymän suurkaupunkien valojen takana piilottelevaan perinteiseen Japaniin.

FT Irene Wai Lwin Moe (s. 1958) on buddhalaisen taiteen tutkija ja taidehistorioitsija.

Lähde Basam Books

spot_img