Tiede- ja kulttuuriministeri Multala Taideyliopistossa: Yhteiskuntaa uudistavat suurimmat innovaatiot syntyvät ihmisten kohdatessa

Aiheeseen liittyvää

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

PROBLEMS?: Singles 1978-1983 (Stupido Twins TWINLP278) 2024

Kyllähän kaikki nyt ainakin nuo A-puolen biisit ovat kuulleet. Neljä ensimmäistä biisiä on ainakin klassista suomipunkkia, Ei tää lama päähän käy, Häirikkö oon, Tapan aikaa ja Tahdomme tilaa. Tietty se viideskin eli suurin hittinsä Katupoikien laulu; sitä ei tosin oikein enää jaksa kuunnella, sitä kuuli silloin ilmestyessään jo koko ajan ja vieläkin ihan kiitettävästi.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Monipuolista taidetta Helsingin juhlaviikoilla: Tanssia, klassikot ja basson voimaa

Monitaiteelliset Helsingin juhlaviikot esittelevät Akram Khanin tanssiteoksen ja Esa-Pekka Salosen johtaman sinfoniaorkesterin.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Jaa somessa

Sari Multala pohti Taideyliopistossa Suomen kulttuuripoliittisen selonteon merkitystä ja innosti eri taustoista tulevia ihmisiä kohtaamaan.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala keskusteli Taideyliopistossa uuden kulttuuripoliittisen selonteon tavoitteista, joka tähtää kulttuuripolitiikan pitkäjänteisen kehittämisen visioimiseen. Multala korosti suurimpien innovaatioiden syntyä eri taustoista tulevien ihmisten kohtaamisista.

Multala näkee kulttuuripolitiikan selonteon mahdollistavan kulttuurikentän laajempaan keskusteluun, josta Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén kannatti näkemystä kulttuuripolitiikan merkityksestä kansakunnan perustana.

Keskustelussa nostettiin esille taiteilijoiden toimeentulon turvaamisen tärkeys ja aineettoman kasvun rooli yhteiskunnassa. Taideyliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Sara Koiranen muistutti taiteilijoiden ansiotason ja sosiaaliturvan kehittämisen tärkeydestä.

Lähde Liisa Kontunen

spot_img