Eero Järnefeltin elämäntyön kattava näyttely avautuu Ateneumissa

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Ateneumin taidemuseon tiedotustilaisuudessa pureudutaan Eero Järnefeltin elämäntyöhön ja taiteeseen 3.4.2024.

Tervetuloa Ateneumin taidemuseon järjestämään tiedotustilaisuuteen keskiviikkona 3.4.2024, jossa avataan yleisölle Eero Järnefeltin (1863–1937) elämäntyön kattava näyttely. Tämä merkittävä tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua taiteilijan monipuolisiin luontokuvauksiin ja hänen panokseensa suomalaisessa kulttuurielämässä.

Museonjohtaja Anna-Maria von Bonsdorff ja intendentti Timo Huusko istuutuvat keskustelemaan Järnefeltin perinnöstä ja merkityksestä. Esitteillä on taiteilijan teoksia, jotka haastavat yleisön pohdiskelemaan menneiden vuosisatojen luontokuvastoa verrattuna tämän päivän ympäristöön.

Järnefeltin piirroskynä ja sivellin toivat elävästi esille niin ihmisten muotokuvat kuin kotimaiset maisematkin, mikä tukee ajatusta hänen vahvasta roolistaan kulttuuriperintömme vaalijana. Teoksissa toistuu hänen kykynsä tallentaa ympäröivän maailman kauneus – oli kyseessä sitten suuri vaaramaisema tai pienen vesileinikin yksityiskohdat.

Näyttelyn rikas sisältö on koottu pääosin Kansallisgallerian kokoelmista, ja siihen sisältyy myös ulkopuolisia lainateoksia. Lapsille on suunniteltu oma reittinsä, mikä tekee tilaisuudesta koko perheen elämyksen.

Lähde Reetta Haarajoki

spot_img