Uraauurtava katsaus 2000-luvun kertomuskulttuurin muutokseen

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Kiinnostavien nykyilmiöiden esittelyn lisäksi kirjan tutkimusartikkelit osoittavat, että postmodernismin piirteiden tuntemus tarjoaa yhä hyödyllisen näkökulman nykykulttuuriin.

Kertomus postmodernismin jälkeen kysyy, miten postmodernismin jälkeiset teoriat valaisevat nykykirjallisuuden sekä uusien ja sosiaalisten medioiden tekstejä.

Samuli Björnisen toimittama kirjauutuus Kertomus postmodernismin jälkeen tarjoaa Suomen kirjallisuudentutkimuksessa uraauurtavan katsauksen teorioihin ja käsitteisiin, joilla on kuvattu kirjallisuuden ja kertomuskulttuurin muutosta uudella vuosituhannella.

Lue ilmaiseksi

Kirjan artikkelit analysoivat kertomustutkimuksen työkaluin tapoja, joilla nykykertomukset haastavat postmodernin ajan poetiikan ja muuttavat muotoaan uusien teknologioiden vaikutuksesta ja uusissa mediaympäristöissä. Samalla sivutaan yhteiskunnallisen keskustelun ajankohtaisia teemoja sosiaalisen median kertomuskulttuurista “totuudenjälkeisyyteen”.

Kirjan artikkelien tutkimuskohteet ovat ajankohtaisia ja monipuolisia, eri medioita ja lajityyppejä edustavia nykytekstejä. Tarkastelun alle pääsevät niin Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron fantasiaromaani Haudattu jättiläinen, supersuosittu fantasiatelevisiosarja Game of Thrones, internetin selviytymissivustot, Jaakko Yli-Juonikkaan kokeellinen nykyromaani Neuromaani kuin David Foster Wallacen romaanitkin.

Kokoelman artikkelit muodostavat yhdessä vivahteikkaan kuvan nykykulttuurin kertomuksista, jotka kurottavat postmodernismin tuolle puolen. Samalla artikkelit ovat kuitenkin kriittisiä akateemisia katsauksia teorioihin, joiden kykyä valaista nykykulttuurin tekstejä ei ole ehkä vielä riittävästi koeteltu.

Postmodernismin jälkeisen ajattelun kenttää laajasti esittelevä teos yhdistelee ajatteluvirtauksia ja käsitteitä laajemmaksi kokonaisuudeksi. Kirja tarjoaa tarttumapintaa ajankohtaisista ilmiöistä, kuten internetajan kertovista muodoista, nykykulttuurin uusista yhteisistä nimittäjistä ja nykykirjallisuuden lajeista kiinnostuneelle lukijalle.

Kirjan toimittaja Samuli Björninen työskentelee yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelmassa. Teos on syntynyt nuoren polven kirjallisuudentutkijoista muodostuvan kirjoittajaryhmän yhteistyönä.

Samuli Björninen (toim.)
Kertomus postmodernismin jälkeen
ISBN 978-951-858-430-1
SKS:n toimituksia 1474
SKS 2021

Teos on luettavissa maksutta osoitteessa: https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1476/

Lähde Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

spot_img