Vaasan museoiden tuottama Huvilaelämää -kiertonäyttely Kristiinankaupungissa

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

Vaasan museoiden tuottama Huvilaelämää -näyttely tutustuttaa kesähuvilleiden historiaan Pohjanmaalla Kristiinankaupungin Carlsro-museossa.

Vaasan museoiden tuottama Huvilaelämää -näyttely nähdään tänä kesänä Kristiinankaupungin Carlsro-museossa. Kiertonäyttely on ollut esillä aiemmin Vaasassa, Uudessakaarlepyyssä ja Pietarsaaressa.

Pohjanmaan huvilakulttuuria sekä mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään esittelevä näyttely esittelee valikoiman huvila- ja mökkikohteita useista kaupungeista.

Esillä ovat kesäasutuksen arki- ja juhlahetket eri aikakausilta kuvien ja esineistön kautta. Jokaisella paikkakunnalla näyttely saa uuden ilmeen, ja Kristiinankaupungissa esityspaikkana on aito huvilaympäristö.

Carlsro rakennettiin vuonna 1896 Carl Alfred Carlströmin kesähuvilaksi. Åke Weckström osti sen 1960-luvulla ja perusti museon, jonka Kristiinankaupunki otti hoitaakseen vuonna 2002.

Näyttely on avoinna 5.6.–31.8.2024 Carlsron saunarakennuksessa. Kaupunginmuseo Carlsro on avoinna päivittäin klo 11–17.

Lähde Silvia Rinne

spot_img