Vuoden 2023 kaunein kirja on valittu

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Liisa Kallion Kädellisten sukua – Piirroksia ihmisyydestä on valittu vuoden 2023 kauneimmaksi kirjaksi. Kirja on ihailtava esimerkki taitavasta suunnittelusta ja käsityöstä.

Vuosi on tuonut tunnustusta Liisa Kallion omakustanteelle, Kädellisten sukua – Piirroksia ihmisyydestä, jonka hän on myös itse suunnitellut. Teos on saanut vuoden 2023 kauneimman kirjan arvonimen Suomen kirjataiteen komitealta.

Kirja kuvaa ihmisen elämää hiilipiirrosten kautta, jotka on sidottu harmaaseen kluuttikanteen. Tämä kädentaidon tuntu korostuu tekoälyn aikakaudella ja luo siltaa paperin ja lukijan välille. Kirjan suunnittelussa on panostettu kosketeltavuuteen ja visuaalisuuteen, mikä näkyy piirrosten kolmiulotteisuudessa ja kantta tarkastelevassa tekstuurissa.

Yhteensä kauneimpien kirjojen sarjaan valittiin 27 kirjaa viidestä kategoriasta. Hallituksen ehdotus kirjojen arvonlisäveron korottamisesta on herättänyt kritiikkiä ja huolta kirja-alalla.

Kauneimmat kirjat 2023 -sarja on nähtävillä näyttelyissä Suomessa ja Euroopassa, ja voittajateokset osallistuvat myös kansainväliseen Best Book Design -kilpailuun.

Lähde Annukka Ahopalo

spot_img