Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Beatrice Salvionin ’En pelkää mitään’ tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Beatrice Salvionin romaani ’En pelkää mitään’ nostaa esiin kahden tytön ystävyyden 1930-luvun fasistisessa Italiassa. Salvioni, vuonna 1995 syntynyt kirjailija, vieraili Suomessa kirjansa julkaisun tiimoilta.

’En pelkää mitään’ kertoo 12-vuotiaasta kunniallisen perheen tyttärestä Francescasta, joka ystävystyy paheksuttavan Maddalenan kanssa. Ajan henkeä leimaa Mussolinin sota Etiopiaa vastaan, mutta ystävyys opettaa Francescalle oman tien kulkemisen tärkeyden.

Teos on osoitus Salvionin kyvystä yhdistää feministinen energia ja tarkka historiallinen kuvaus. Hän on saanut tunnustusta kypsästä kirjoitustyylistään ja kyvystään luoda voimakkaita kerronnallisia rytmejä.

Romaani on saavuttanut myyntimenestyksen kotimaassaan Italiassa ja sen käännösoikeudet on myyty laajalti. Kirja julkaistiin keväällä 2023 ja Salvioni vierailee Suomessa kesäkuussa.

Lähde Pauliina Pietilä

spot_img