Uutuuskirja: Vuorikiipeilijän polku ennakkoluulojen ja odotusten ristitulessa

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Janiina Lammin esikoisteos ’Suuri huiputus’ on tarina naisesta, joka vuorikiipeilijänä kohtaa samalla elämänsä haasteet ja unelmat.

”Aamuvarhainen aurinko saa kallion syissä piilottelevan kiilteen kimaltamaan. Maisema hehkuu pastelliprisman sävyissä kuin yksisarvisen varsan turkki. Olisin näkymästä hurmaantunut, jos kaikki ei olisi kerta kaikkisen päin helvettiä.”

Kuinka eron jälkeen töihin suruaan hukuttavasta, pienen lapsen äidistä tulee vuorikiipeilijä? Janiina Lammin Suuri huiputus kertoo kiehtovan tarinan naisen matkasta vuorikiipeilyn maailmaan, yhdistäen vaativan työuran ja yksinhuoltajuuden. Kirja avaa rehellisesti vuorikiipeilyn henkisiä vaatimuksia ja henkilökohtaista kasvua kohdatessa ennakkoluuloja ja odotuksia.

”Kuulostelin uutta päivää tervehtivien lintujen ääniä ja hiljaista kohinaa sisälläni. Ei ollut keinoa varmistaa, ettei mitään sattuisi. Se ei kuitenkaan ollut syy jättää tekemättä. Kun aurinko lopulta nousi kokonaan esiin taivaanrannan takaa, sen mukana saapui rauha. Olin valmis.”

Lähde Gummerus

spot_img