Kun Lucy Diamond kirjoittaa, henkilöhahmot ottavat vallan

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Kansainvälisen tähtikirjailija Lucy Diamondin kirjat ovat saaneet myös Suomessa huikean vastaanoton.

Suomennetut romaanit ovat olleet myyntimenestyksiä yksi toisensa jälkeen. Kustannusalalla työskennellyt Diamond lukee myös itse paljon, ja hän kertoo kirjojen tuovan valtavasti onnea hänen elämäänsä. Korona-aikaan ne auttoivat elämäntilanteessa, jossa ei voinut tavata ystäviä.

Lucy Diamond
Lucy Diamond: Niin pienestä kiinni Ilmestyy 13.9.2022

Niin pienestä kiinni syntyi korona-aikana, kun Lucy Diamond haaveili road tripistä. Kun todellisessa elämässä ei voinut matkustaa, hän antoi unelmille siivet. Diamondin kirjoja rakastetaan samasta syystä: ne tarjoavat hyvän mielen pakopaikkoja todellisuuden vastapainoksi.
 
Romaani alkaa Laran ja Benin salamarakastumisella New Yorkissa, unelmien kaupungissa. Upea yhteinen tulevaisuus tuntuu odottavan heitä. Yhden ihanan yön jälkeen lukuisat sattumat tulevat kuitenkin onnen tielle.

Kuluu 19 vuotta erillään, mutta sitten Laran yksin kasvattama tytär Eliza ryhtyy selvittämään totuutta isästään. Äiti ja tytär lähtevät yhdessä matkalle halki Britannian aina New Yorkiin asti. Edessä on yllättäviä käänteitä, tunnemyrskyjä ja orastavaa toivoa uudesta onnellisesta lopusta.

Lucy Diamondilla on 18-vuotias tytär, ja suhde omaan tyttäreen on inspiroinut myös romaanin tarinaa. Oma tytär on muuttamassa pois kotoa viimeisenä perheestä, joten aihe osuu kipeän lähelle.

Kirjan juonen kannalta on merkityksellistä, että romaanin Elizalla on vahva tahto: hän onnistuu suostuttelemaan äitinsä tien päälle vuosien jälkeen etsimään Elizan biologista isää.

Tuottelias Diamond kertoo, että 17 kirjan jälkeen henkilöhahmot ottavat kirjoitusprosessissa vallan. Ne eivät noudata hänen suunnitelmiaan, joten hän on oppinut antamaan periksi. Todellisuus ja kirjan maailma myös sekoittuvat huomaamatta keskenään, hahmoihin liukenee osia kirjailijasta itsestään, ja joskus hänen kuulemansa asiat nousevat esiin juonikuvioissa huomaamatta.
Lukijoilleen Lucy Diamond haluaa välittää ajatuksen, että maailma on hyvä paikka, ja hyviä ihmisiä on olemassa. Hän muistuttaa, että mitä vain voi tapahtua – elämä on villi, eikä voi tietää mitä kulman takaa löytyy.

Brittiläinen menestyskirjailija Lucy Diamond tunnetaan kevyen lukemisen kuningattarena sekä lämpimien, nokkelien ja viisaiden tarinoiden punojana. Hänen henkilöihinsä on helppo samaistua ja ihastua.

Lucy Diamond on työskennellyt kustannusalalla ja matkustellut paljon. Hän asuu perheineen Bathissa.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img