Kunnianhimoinen tietokirja päivittää kuvaa suomalaisuudesta

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Millaista on nykypäivän suomalaisuus? Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä taltioi mixed-suomalaisten kokemuksia ja esittelee antirasismin periaatteita.

Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä käy monipuolisesti läpi antirasismin käsitteistöä ja rasismiin liittyviä ilmiöitä. Se sisältää haastattelujen pohjalta koottuja tarinoita, jotka kuvaavat elävästi ja samaistuttavasti mixed-suomalaisten kokemuksia.

Kuva
Janina Waenthongkham, Priska Niemi-Sampan, Alice Jäske

Kattavaan tietokirjaan on haastateltu lähes 30 tutkijaa ja 50 mixed-suomalaista.

Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä toimii tietopakettina mixed-identiteetistä Suomessa ja tarjoaa työkaluja omien kokemusten sanoittamiseen.

Kansi

”Emme osanneet odottaa, kuinka moni samaistui kirjoittamiimme teksteihin ja halusi jakaa meille tarinoita omasta elämästään. Moni kertoi, että he pääsivät ensimmäistä kertaa puhumaan jonkun kanssa aiheista, joiden kanssa he olivat kipuilleet pitkään. Heille oli myös tärkeää, että he saivat jakaa ajatuksiaan ilman selittelyä”,

kirjoittajat kertovat.

Kirjoittajat Janina Waenthongkham, Alice Jäske ja Priska Niemi-Sampan ovat antirasismikouluttajia, kasvatus- ja valtiotieteilijöitä sekä suositun Mixed Finns -yhteisön perustajia. 

Lähde Kustannusyhtiö Kosmos

spot_img