Lars Ehnbergin Satujen aarre – uusi jungilainen satutulkintakirja

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

Satujen aarre on Lars Ehnbergin jungilainen satutulkinta Grimmin sadusta Kolme höyhentä. Kirja ilmestyy marraskuussa. Kolme höyhentä on tarina vanhasta kuninkaasta, joka haluaa jakaa valtansa uudelleen kolmelle prinssille.

Hän heittää ilmaan kolme höyhentä, joiden perässä prinssit lähtevät suorittamaan heille annettuja tehtäviä. Kaksi höyhentä lentää kauas, maan ääriin, mutta yksi putoaa aivan lähelle. Se on Tyhmeliinin höyhen. Se osoittaakin aarteita lähellä, maan alla. 

Lars Ehnberg

Tästä alkaa kiehtova seikkailu Kolme höyhentä -sadun maailmaan. 

Sveitsiläisen psykiatrin, C.G. Jungin (1871-1961), luoma analyyttinen psykologia tutkii ihmismielen piirteitä, jotka ovat samoja aikakausista ja kulttuurista riippumatta. Jung nimesi ne arkkityypeiksi. Arkkityypit ilmenevät kansansaduissa, unissa ja myyteissä. 

Sadut antavat ratkaisuja inhimillisiin ongelmiin. Ne kuvaavat myös yksilön tarvetta kehittyä omaksi itsekseen, individuaatiota. 

Lars Ehnbergin tulkinta Grimmin sadusta Kolme höyhentä on monitieteellinen. Kolme höyhentä avautuu rakenteeltaan ja yksityiskohdiltaan kiehtovaksi, moniulotteiseksi tarinaksi, jota ei voi vangita yhteen näkemykseen.

”Satu tulee ulottuvaisuudesta, joka on laajempi ja ajattomampi kuin arkipäiväinen tietoinen. Tämä omintakeinen ulottuvaisuus kantaa piirteitä jostain arkaaisesta, alkukantaisemmasta yhteydentunteesta ja olemassaolosta.”

Jungilainen analyytikko, psykoterapeutti Lars Ehnberg on aiemmin kirjoittanut Unia, satuja ja myyttejä – johdatus C.G. Jungin analyyttiseen psykologiaan (Noxboox 2013). 

”Noxboox tunnetaan parhaiten Suomalaisia nykynäytelmiä -sarjasta, jossa on ilmestynyt 16 uutta näytelmää. Kustantamon tietokirjat analyyttisestä psykologiasta ja hevososteopatiasta ovat myös menestyneet hyvin”,

kertoo kustantaja Harri Virtanen.

– Jungilaista kirjallisuutta on suomeksi hyvin vähän saatavilla. Lars Ehnbergin molemmat kirjat ovat merkittävä lisä tähän tarjontaan. Kiinnostusta kuitenkin on!

Lähde Noxboox

spot_img