Piia Leinon Aarteidesi aikakirjat sijoittuu tulevaisuuteen, mutta se ei ole dystopia, vaan se tarkastelee nykyaikaa tulevan maailman näkökulmasta.
Romaanissa 2120-luvulla elävä Oula seikkailee syväjäädytetyn iloluontoisen miljonäärin muistoissa ja löytää jotain mikä yllättää hänet täysin.
Aarteidesi aikakirjat on Piia Leinon neljäs lähitulevaisuuteen sijoittuva teos. Se on vetävä lukuromaani, joka kasvaa uljaaksi ylistykseksi elämänilolle ja ihmismielen itseisarvoiselle kauneudelle.
Heillä oli hauskaa, sanoin. − He olivat itseriittoisia ja typeriä eivätkä tiedostaneet yhtään, mitä tekivät toisilleen ja maailmalle. Siksi heillä oli niin saamarin hauskaa.
pohtii Piia leino
”Tulevaisuudesta ajatellaan helposti, että se on joko tuhoon tuomittu tai mahtava. Itse uskon, että totuus löytyy jostain välimaastosta: aivan kuten menneisyydessä ja nykyisyydessä myös tulevaisuudessa joillain menee paremmin ja toisilla huonommin. Ongelmat eivät koskaan ratkea lopullisesti, koska aina tulee uusia, kun esimerkiksi kehittyvä tekniikka luo mahdollisuuksien ohella uhkia”,
”Utopian ei minusta tarvitse olla täydellinen maailma, riittää, että se on onnistunut ratkomaan joitain meidän maailmamme oleellisimpia ongelmia rakentavasti. Pidän ekokatastrofia tulevaisuuden selkeästi suurimpana uhkana, ja Aarteidesi aikakirjassa siihen on onnistuttu vastaamaan. Tämä on vaatinut ihmiskunnalta uudenlaista itseymmärrystä, ’nöyryyden aikaa’, jossa suhde luontoon, muihin lajeihin ja kuluttamiseen on täytynyt määritellä uudelleen. Kun päähenkilö katselee meidän maailmaamme tulevaisuudesta, se näyttäytyy ahneudessaan ja naiivisuudessaan sekä kiehtovana että kauhistuttavana.”
Lähde Kustantamo S&S