Satukirjauutuus: Nuppu ja Iines, Tammimetsän Salaisuus

0
110

Haminalainen esikoislastenkirjailija Tiia Tanska on kirjoittanut lasten satukirjan Nuppu ja Iines, Tammimetsän salaisuus. Kirjan kantavina teemoina kulkevat läpi tarinan ystävyys, kaksosuus, suuret tunteet ja lasten innostava mielikuvitus.

Kirja on suunnattu 6-8-vuotiaille seikkailumieltä omaaville kuulijoille, sekä aikuisille jotka kaipaavat hieman leikkisyyttä ja jännitystä iltasatuhetkiin.

Tiia Tanska

”Haluan jakaa kirjani kautta lasten loputonta innostuksen ja läsnäolon sanomaa kaikille. Toivon, että tarinani herättää myös aikuisia pysähtymään lastensa leikin äärelle. Tunnetaidot ovat osa lapsen oppimista ja haluan myös viestiä kirjallani niiden tärkeyttä ja huomioimista”

Tanska kuvailee kirjan sanomaa.

Kirjan kirjoittaja sai idean toteutuksesta jo vuosia sitten, kun hänen omat identtiset kaksostyttönsä opettelivat puhumaan. Kirja sisältääkin paljon Tanskan omien lasten keksittyjä sanontoja ja leikkejä.

Omenalaakson kuvitteellinen satumaisema ja hahmot ovat pitkälti muotoutuneet lasten leikkien perusteella. Matkallaan tarinassa kaksostytöt Nuppu ja Iines tapaavat mitä ihmeellisempiä otuksia, joita asustaa Omenalaaksossa ja sen suuressa tammimetsässä. Seikkailu kuljettaa heidät läpi metsän suuren arvoituksen jäljille.

Satumaailman kerrontaa tukee upea kuvitus, joka on tehty kauttaaltaan käsin, vesivärimaalauksin. Kuvittaja Elsa Tepponen löytyi paikallisesti Haminasta hänen kuvaamataidon opettajan suosittelemana. Projekti haluttiin toteuttaa paikallisesti ja ehdottomasti kotimaisin voimin alusta loppuun asti. Taittotyön kirjalle on tehnyt haminalainen Elsi Lammila ja kirja on painettu Seinäjoella Bookcover Oy:ssa.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Bookcover