Satukirjauutuus: Nuppu ja Iines, Tammimetsän Salaisuus

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Haminalainen esikoislastenkirjailija Tiia Tanska on kirjoittanut lasten satukirjan Nuppu ja Iines, Tammimetsän salaisuus. Kirjan kantavina teemoina kulkevat läpi tarinan ystävyys, kaksosuus, suuret tunteet ja lasten innostava mielikuvitus.

Kirja on suunnattu 6-8-vuotiaille seikkailumieltä omaaville kuulijoille, sekä aikuisille jotka kaipaavat hieman leikkisyyttä ja jännitystä iltasatuhetkiin.

Tiia Tanska

”Haluan jakaa kirjani kautta lasten loputonta innostuksen ja läsnäolon sanomaa kaikille. Toivon, että tarinani herättää myös aikuisia pysähtymään lastensa leikin äärelle. Tunnetaidot ovat osa lapsen oppimista ja haluan myös viestiä kirjallani niiden tärkeyttä ja huomioimista”

Tanska kuvailee kirjan sanomaa.

Kirjan kirjoittaja sai idean toteutuksesta jo vuosia sitten, kun hänen omat identtiset kaksostyttönsä opettelivat puhumaan. Kirja sisältääkin paljon Tanskan omien lasten keksittyjä sanontoja ja leikkejä.

Omenalaakson kuvitteellinen satumaisema ja hahmot ovat pitkälti muotoutuneet lasten leikkien perusteella. Matkallaan tarinassa kaksostytöt Nuppu ja Iines tapaavat mitä ihmeellisempiä otuksia, joita asustaa Omenalaaksossa ja sen suuressa tammimetsässä. Seikkailu kuljettaa heidät läpi metsän suuren arvoituksen jäljille.

Satumaailman kerrontaa tukee upea kuvitus, joka on tehty kauttaaltaan käsin, vesivärimaalauksin. Kuvittaja Elsa Tepponen löytyi paikallisesti Haminasta hänen kuvaamataidon opettajan suosittelemana. Projekti haluttiin toteuttaa paikallisesti ja ehdottomasti kotimaisin voimin alusta loppuun asti. Taittotyön kirjalle on tehnyt haminalainen Elsi Lammila ja kirja on painettu Seinäjoella Bookcover Oy:ssa.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Bookcover

spot_img