Satukirjauutuus: Nuppu ja Iines, Tammimetsän Salaisuus

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Jaa somessa

Haminalainen esikoislastenkirjailija Tiia Tanska on kirjoittanut lasten satukirjan Nuppu ja Iines, Tammimetsän salaisuus. Kirjan kantavina teemoina kulkevat läpi tarinan ystävyys, kaksosuus, suuret tunteet ja lasten innostava mielikuvitus.

Kirja on suunnattu 6-8-vuotiaille seikkailumieltä omaaville kuulijoille, sekä aikuisille jotka kaipaavat hieman leikkisyyttä ja jännitystä iltasatuhetkiin.

Tiia Tanska

”Haluan jakaa kirjani kautta lasten loputonta innostuksen ja läsnäolon sanomaa kaikille. Toivon, että tarinani herättää myös aikuisia pysähtymään lastensa leikin äärelle. Tunnetaidot ovat osa lapsen oppimista ja haluan myös viestiä kirjallani niiden tärkeyttä ja huomioimista”

Tanska kuvailee kirjan sanomaa.

Kirjan kirjoittaja sai idean toteutuksesta jo vuosia sitten, kun hänen omat identtiset kaksostyttönsä opettelivat puhumaan. Kirja sisältääkin paljon Tanskan omien lasten keksittyjä sanontoja ja leikkejä.

Omenalaakson kuvitteellinen satumaisema ja hahmot ovat pitkälti muotoutuneet lasten leikkien perusteella. Matkallaan tarinassa kaksostytöt Nuppu ja Iines tapaavat mitä ihmeellisempiä otuksia, joita asustaa Omenalaaksossa ja sen suuressa tammimetsässä. Seikkailu kuljettaa heidät läpi metsän suuren arvoituksen jäljille.

Satumaailman kerrontaa tukee upea kuvitus, joka on tehty kauttaaltaan käsin, vesivärimaalauksin. Kuvittaja Elsa Tepponen löytyi paikallisesti Haminasta hänen kuvaamataidon opettajan suosittelemana. Projekti haluttiin toteuttaa paikallisesti ja ehdottomasti kotimaisin voimin alusta loppuun asti. Taittotyön kirjalle on tehnyt haminalainen Elsi Lammila ja kirja on painettu Seinäjoella Bookcover Oy:ssa.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Bookcover

spot_img