Satukirjauutuus: Nuppu ja Iines, Tammimetsän Salaisuus

Aiheeseen liittyvää

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Tuomas Myllylä – Pakanat (2018)

Vuosi on 916 ja nuori Ari Halikko joutuu elämänsä kovimpaan paikkaan, kun kahden suvun välinen riita eskaloituu. Tämän seurauksena Hyypiät murhaavat hänen perheensä ja talokin poltetaan. Ari on lähellä päästä hengestään myös, mutta Olaf Idänmatkaaja haluaa pojan itselleen palkkiona avustaan tuhotöissä.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Emotion Visa: Kitaristit

Skenepisteitä taas jaossa. Testaa alta tietämyksesi kitaristeista ja heidän...

Jaa somessa

Haminalainen esikoislastenkirjailija Tiia Tanska on kirjoittanut lasten satukirjan Nuppu ja Iines, Tammimetsän salaisuus. Kirjan kantavina teemoina kulkevat läpi tarinan ystävyys, kaksosuus, suuret tunteet ja lasten innostava mielikuvitus.

Kirja on suunnattu 6-8-vuotiaille seikkailumieltä omaaville kuulijoille, sekä aikuisille jotka kaipaavat hieman leikkisyyttä ja jännitystä iltasatuhetkiin.

Tiia Tanska

”Haluan jakaa kirjani kautta lasten loputonta innostuksen ja läsnäolon sanomaa kaikille. Toivon, että tarinani herättää myös aikuisia pysähtymään lastensa leikin äärelle. Tunnetaidot ovat osa lapsen oppimista ja haluan myös viestiä kirjallani niiden tärkeyttä ja huomioimista”

Tanska kuvailee kirjan sanomaa.

Kirjan kirjoittaja sai idean toteutuksesta jo vuosia sitten, kun hänen omat identtiset kaksostyttönsä opettelivat puhumaan. Kirja sisältääkin paljon Tanskan omien lasten keksittyjä sanontoja ja leikkejä.

Omenalaakson kuvitteellinen satumaisema ja hahmot ovat pitkälti muotoutuneet lasten leikkien perusteella. Matkallaan tarinassa kaksostytöt Nuppu ja Iines tapaavat mitä ihmeellisempiä otuksia, joita asustaa Omenalaaksossa ja sen suuressa tammimetsässä. Seikkailu kuljettaa heidät läpi metsän suuren arvoituksen jäljille.

Satumaailman kerrontaa tukee upea kuvitus, joka on tehty kauttaaltaan käsin, vesivärimaalauksin. Kuvittaja Elsa Tepponen löytyi paikallisesti Haminasta hänen kuvaamataidon opettajan suosittelemana. Projekti haluttiin toteuttaa paikallisesti ja ehdottomasti kotimaisin voimin alusta loppuun asti. Taittotyön kirjalle on tehnyt haminalainen Elsi Lammila ja kirja on painettu Seinäjoella Bookcover Oy:ssa.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Bookcover

spot_img