Dingo-ilmiö villitsee kesällä 2023 Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta.

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

Kesäteatteri
Kuvassa vasemmalta Taneli Läykki, Joel Mäkinen, Olli Tulkki, Patrik Hvitsjö, Pyry Smolander ja Eppu Salminen.
Kuva: Henna Junnila.

Dingo-musikaali sai kantaesityksensä Raumalla kesällä 2022 keräten reilut 17.000 katsojaa.

”Vanhana Dingo-fanina otin tietysti kuunnelmasarjan haltuun ja siinä samassa meni kuunteluunkaikki oheismateriaalikin. Otin välittömästi yhteyttä sarjan kirjoittaneeseen Kaisa Kuikkaniemeen jasain hänet aisaparikseni näytelmää kirjoittamaan. Muuta yhtäläisyyttä kuunnelmasarjaan ei olekuin omaelämänkerrallisuus. Myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa. Olemme siisvanhan kipparin suojeluksessa”,

kertoo näytelmän myös ohjaava Otto Kanerva.

Huippumuusikoista koostuvan livebändin säestämän esityksen rooleissa nähdään jälleenerinomaisesti laulava, loistava näyttelijäkaarti. Tarinan päähenkilöä esittää Joel Mäkinen. Muissarooleissa nähdään mm. Eppu Salminen ja Sinikka Salminen.

Esityksen ensi-ilta on 28.6.2023 ja kesä huipentuu elokuun puolivälin Sing Along -näytöksiin. Esityksen kesto on 2 tuntia 20 minuuttia. Lipunmyynti aloitetaan marraskuun alussa.

Lähde Hämeenlinnan uusi kesäteatteri

spot_img