Avain julkaisee Riikka Palanderin esikoisromaanin

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Riikka Palanderin esikoisromaani ilmestyy elokuussa 2023 Avaimen kustantamana.

tamperelainen kirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri Riikka Palander (s. 1986) on julkaissut aiemmin neljä runokokoelmaa, jotka ovat saaneet tunnustusta erityisesti ilmaisuvoimaisesta kielestä.

Kuva
Riikka Palander
Kuva: Mikko Vattulainen

Helsingin Sanomien kriitikko Vesa Rantama kiittää Palanderin uusinta runokokoelmaa Poissaolon paino (Warelia, 2022) “komeaksi”, ja arvioi teoksen ilmaisua:

“Hieman Eeva-Liisa Manneria muistuttava, samaan aikaan kontrolloitu ja assosiatiivinen ilmaisun virta vie unen ja valveen, itsen ja ympäristön rajalle”. 

Syksyllä julkaistava romaani jatkaa kustantamon pitkän tauon jälkeen alkanutta kaunokirjallisuuden kustantamista.

“Riikka Palanderin esikoisromaani herättää kustantamossa innostuneen odotuksen. Kirjailijan taidokas kieli taipuu niin runouteen kuin pitkään proosaan”, sanoo kustannuspäällikkö Tiina Aalto. “Romaani sopii upeasti Avaimen hiljalleen solmittavaan kaunokirjalliseen helminauhaan.”

Kustantamon syksyn kustannusohjelman kirjatiedot julkistetaan keväällä 2023. 

Lähde Avain

spot_img