Avain julkaisee Riikka Palanderin esikoisromaanin

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Riikka Palanderin esikoisromaani ilmestyy elokuussa 2023 Avaimen kustantamana.

tamperelainen kirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri Riikka Palander (s. 1986) on julkaissut aiemmin neljä runokokoelmaa, jotka ovat saaneet tunnustusta erityisesti ilmaisuvoimaisesta kielestä.

Kuva
Riikka Palander
Kuva: Mikko Vattulainen

Helsingin Sanomien kriitikko Vesa Rantama kiittää Palanderin uusinta runokokoelmaa Poissaolon paino (Warelia, 2022) “komeaksi”, ja arvioi teoksen ilmaisua:

“Hieman Eeva-Liisa Manneria muistuttava, samaan aikaan kontrolloitu ja assosiatiivinen ilmaisun virta vie unen ja valveen, itsen ja ympäristön rajalle”. 

Syksyllä julkaistava romaani jatkaa kustantamon pitkän tauon jälkeen alkanutta kaunokirjallisuuden kustantamista.

“Riikka Palanderin esikoisromaani herättää kustantamossa innostuneen odotuksen. Kirjailijan taidokas kieli taipuu niin runouteen kuin pitkään proosaan”, sanoo kustannuspäällikkö Tiina Aalto. “Romaani sopii upeasti Avaimen hiljalleen solmittavaan kaunokirjalliseen helminauhaan.”

Kustantamon syksyn kustannusohjelman kirjatiedot julkistetaan keväällä 2023. 

Lähde Avain

spot_img