Länsiväylä: Tuntematon

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Digitoidun lehtiaineiston tutkimuskäyttö jatkuu vuosina 2023–2027

Kansalliskirjaston digitoimien sanoma- ja aikakauslehtien tutkimuskäytön mahdollistava uusi sopimus on solmittu vuosiksi 2023–2027. Sopimus koskee mukana olevia yliopistoja ja korkeakouluja.

Jaa somessa

Länsiväylän neljäs single Tuntematon istuttaa kuulijansa niin monen kodin olohuoneesta tutulle, kylmenneelle sohvalle, jonka keskellä on kasvanut ihmisen mentävä rotko.

Tuntematon
Länsiväylän uusi single Tuntematon ulkona 30.9.

Arki, vuodet, kiinnostuksen kohteet ja kiinnostamattomuudet repivät ihmisiä erilleen, eikä toisen muuttuminen tuntemattomaksi kaikkien vuosien jällkeen olekaan mielikuvitusta.

”Musiikillisesti lähdimme kunnianhimoiselle tielle. Kappale alkaa mahtipontisella introlla, joka muistuttaa jopa Nightwishin tuotantoja. Epäilen, ettei suomessa ole ennen laulettu Transitista tällaisen orkestraation säestämän”,

naurahtaa Rytsölä, joka on kirjoittanut kappaleen sävelen ja sanat.

”Tarina kappaleen taustalla on ikävä kyllä kovin monelle keski-iän saavuttaneelle miehelle ja naiselle tuttu. Yhteiset vuodet ja muuttuvat kiinnostuksen kohteet ajavat ihmisiä erilleen, ja ennen se niin tuttu ja turvallinen ihminen muuttuukin yllättäen, salakavalasti tuntemattomaksi. Tämänkin kappaleen inspiraationa on toiminut tarinat ja tapahtumat lähipiiristä ja osin myös omasta elämästäni”,

summaa Jaakko kappaleen loppusoinnut.

Jaakko Rytsölä ja Länsiväylä

Bändin keulahahmo Jaakko Rytsölä tuli koko kansalle tunnetuksi parikymmentä vuotta sitten Lamborghini-tempauksestaan veljensä kanssa. Nyt Lambo on vaihtunut Länsiväylää sahaavan perheenisän käskyttämään Teslaan, ja näppäimistön ja hiiren kaverina käsissä pyörii sähkökitara.

”Olin haaveillut omasta bändistä jo vuosia, ja lykännyt aina toteutusta sinne ”huomiselle”. Nelikymppisenä päätin keskittyä musiikkiharrastukseeni entistä vakavammin, ja nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, lopputuloksena komeilee yhdentoista kappaleen pitkäsoitto oman bändin kanssa”,

kertoo Rytsölä tulevan levyn taustoista.

Länsiväylä soittaa aidosti itsensä näköistä ja ikäistä menevää suomirockia, jonka vaikutteisiin voi lukea niin kotimaisen Kotiteollisuuden kuin vaikkapa jenkkien oman Offspringin. Melodiat ja isot kitarat merkkaavat tämän yhtyeen kaistat!

”Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että unelmien toteuttaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Itsestään ne eivät toteudu, ja joskus joudut tekemään paljonkin työtä niiden eteen, mutta lopputuloksen toteutuessa edes puoliksi sellaisena kuin kuvittelet sen, on korvaamaton kokemus”,

päättää bändin laulaja-kitaristi Rytsölä viestinsä.

Länsiväylä: Tuntematon

Esittäjä: Länsiväylä
Kappale: Tuntematon
ISRC: QZNWX2282954
Kesto: 4:46
Teosto: OK

Muusikot:

Jaakko Rytsölä: laulu ja rytmikitara
Joel Lindfors: leadkitara
Tuomas af Heurlin: rummut
Mika Kiikkilä: kosketinsoittimet
Mika Latvala: basso

Sävellys: Jaakko Rytsölä
Sanoitus: Jaakko Rytsölä
Sovitus: Joel Lindfors, Niko Setälä
Lauluäänitys: Toivo Hellberg/Heremusic
Äänitys, miksaus: Joel Lindfors
Masterointi: Svante Forsbäck

Lähde Raate Music

spot_img