Länsiväylä: Tuntematon

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 22/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Länsiväylän neljäs single Tuntematon istuttaa kuulijansa niin monen kodin olohuoneesta tutulle, kylmenneelle sohvalle, jonka keskellä on kasvanut ihmisen mentävä rotko.

Tuntematon
Länsiväylän uusi single Tuntematon ulkona 30.9.

Arki, vuodet, kiinnostuksen kohteet ja kiinnostamattomuudet repivät ihmisiä erilleen, eikä toisen muuttuminen tuntemattomaksi kaikkien vuosien jällkeen olekaan mielikuvitusta.

”Musiikillisesti lähdimme kunnianhimoiselle tielle. Kappale alkaa mahtipontisella introlla, joka muistuttaa jopa Nightwishin tuotantoja. Epäilen, ettei suomessa ole ennen laulettu Transitista tällaisen orkestraation säestämän”,

naurahtaa Rytsölä, joka on kirjoittanut kappaleen sävelen ja sanat.

”Tarina kappaleen taustalla on ikävä kyllä kovin monelle keski-iän saavuttaneelle miehelle ja naiselle tuttu. Yhteiset vuodet ja muuttuvat kiinnostuksen kohteet ajavat ihmisiä erilleen, ja ennen se niin tuttu ja turvallinen ihminen muuttuukin yllättäen, salakavalasti tuntemattomaksi. Tämänkin kappaleen inspiraationa on toiminut tarinat ja tapahtumat lähipiiristä ja osin myös omasta elämästäni”,

summaa Jaakko kappaleen loppusoinnut.

Jaakko Rytsölä ja Länsiväylä

Bändin keulahahmo Jaakko Rytsölä tuli koko kansalle tunnetuksi parikymmentä vuotta sitten Lamborghini-tempauksestaan veljensä kanssa. Nyt Lambo on vaihtunut Länsiväylää sahaavan perheenisän käskyttämään Teslaan, ja näppäimistön ja hiiren kaverina käsissä pyörii sähkökitara.

”Olin haaveillut omasta bändistä jo vuosia, ja lykännyt aina toteutusta sinne ”huomiselle”. Nelikymppisenä päätin keskittyä musiikkiharrastukseeni entistä vakavammin, ja nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, lopputuloksena komeilee yhdentoista kappaleen pitkäsoitto oman bändin kanssa”,

kertoo Rytsölä tulevan levyn taustoista.

Länsiväylä soittaa aidosti itsensä näköistä ja ikäistä menevää suomirockia, jonka vaikutteisiin voi lukea niin kotimaisen Kotiteollisuuden kuin vaikkapa jenkkien oman Offspringin. Melodiat ja isot kitarat merkkaavat tämän yhtyeen kaistat!

”Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että unelmien toteuttaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Itsestään ne eivät toteudu, ja joskus joudut tekemään paljonkin työtä niiden eteen, mutta lopputuloksen toteutuessa edes puoliksi sellaisena kuin kuvittelet sen, on korvaamaton kokemus”,

päättää bändin laulaja-kitaristi Rytsölä viestinsä.

Länsiväylä: Tuntematon

Esittäjä: Länsiväylä
Kappale: Tuntematon
ISRC: QZNWX2282954
Kesto: 4:46
Teosto: OK

Muusikot:

Jaakko Rytsölä: laulu ja rytmikitara
Joel Lindfors: leadkitara
Tuomas af Heurlin: rummut
Mika Kiikkilä: kosketinsoittimet
Mika Latvala: basso

Sävellys: Jaakko Rytsölä
Sanoitus: Jaakko Rytsölä
Sovitus: Joel Lindfors, Niko Setälä
Lauluäänitys: Toivo Hellberg/Heremusic
Äänitys, miksaus: Joel Lindfors
Masterointi: Svante Forsbäck

Lähde Raate Music

spot_img