Syyskuun PikiTalk kysyy, miksi hyvät ihmiset perseilevät somessa

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 22/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Perjantaina 30.9. PikiTalkissa keskustellaan keskustelukulttuurin muutoksesta otsikolla Pahasti sanottu! Miksi hyvät ihmiset perseilevät somessa?

Keskustelemassa ovat somepersoona Sanni Inget, Oulun teatterin näyttelijä Joose Mikkonen, poliitikko Lauri Nikula ja Suomen Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio. 

Pikitalk

Viime vuosina keskustelutavat erityisesti sosiaalisessa mediassa ovat muuttuneet yhä kiivaammiksi ja kärkkäämmiksi. Usein keskustelukumppania ei kuunnella eikä toisen näkökulmia haluta ymmärtää, kun oman mielipiteen koetaan olevan ainoa oikea. 

”Meillä on perjantaina upea kattaus taatusti ajankohtaisesta teemasta. Ennen kaikkea mua kiinnostaa yleisön ja keskustelijoiden ajatukset siitä, miksi hyvät ihmiset vaikenevat somessa ja hullut huutavat kaikenlaista törkyä”,  

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi toteaa. 

PikiTalkissa perjantaina 30. syyskuuta Oulun teatterin Pikisalissa keskustellaankin siitä, puhummeko somessa nykyään kuin 80-luvun kaivoskaupungissa. Samoin kuin Billy Elliotia yritettiin saada muuttumaan, teemme sitä samaa somessa. Illan aikana nähdään otteita Billy Elliot –musikaalista.  

”Billy Elliot on kasvutarina, jossa lapsen toiveet poljetaan aikuisten vihan ja näköalattomuuden alle. Muistammeko ajatella, millaisen kuvan annamme maailmasta lapsille ja nuorille omalla somekäyttäytymisellämme?”,

Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen pohtii. 

PikiTalkeissa illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. Syyskuun PikiTalk on osa Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia, joka järjestetään Hämeenlinnassa 30.9.–1.10. ja jonka tarkoituksena on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä toisistamme ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys. 

”Somekeskustelua leimaa kärjistäminen ja yksinkertaistaminen” 

PikiTalkissa keskustelemassa ovat somepersoona Sanni Inget, Oulun teatterin näyttelijä Joose Mikkonen, poliitikko Lauri Nikula ja Suomen Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio.  

Sanni Inget on muusikko, toimittaja ja somevaikuttaja. Ingetin intohimo on heittäytyä kaikenlaiseen esiintymiseen. Luovat alat vaativat ihmiseltä paljon itsetutkiskelua ja kommunikaatiotaitoja, jotka hän myös kokee tärkeiksi. 

Oulun teatterin näyttelijä Joose Mikkonen näkee sosiaalisen median mahdollisuutena olla pöljä ja taas toisaalta jakaa näkökulmia asioihin, joita usein somessa katsotaan vain yhdestä näkökulmasta. Tänä syksynä Mikkosen voi nähdä näyttämöllä Yksi askel eteenpäin -teoksessa ja marraskuussa ensi-iltaan tulevassa Peter Pan menee pieleen -komediassa. 

Lauri Nikula on Oulun kaupunginhallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja. Sosiaalisessa mediassa aktiivinen Nikula ei pelkää sanoa mielipidettään, vaikka se poikkeaisi oletetusta ajattelusta. Somesta Nikula ajattelee, että pahalle ei pidä antaa valtaa siellä. Päivätyönsä Nikula tekee vanhempana rikoskonstaapelina ja nettipoliisina.

Veli-Markus Tapio on taustaltaan muusikko (MuT), ryhtyi sittemmin juristiksi (OTM) ja toimii nykyään Suomen Kulttuurirahastossa kaikkien alojen erityisasiantuntijana. Tapion mukaan somekeskustelua leimaa kärjistäminen ja yksinkertaistaminen, jolloin harmaa muuttuu mustaksi tai valkoiseksi, kompleksinen latteaksi.  

”Koska meillä ihmisillä on taipumusta hakeutua samanmielisten joukkoon, vahvistaa some oman ajattelumme vinoutumia sekä uskoa omien tunteittemme legitimiteettiin. Valta on tulevaisuudessakin niillä, jotka pystyvät lukemaan kokonaisia kirjoja”,

Veli-Markus Tapio toteaa. 
  • PikiTalk on yhteiskunnallista keskustelua after work -tyylillä 
  • Oulun teatterin Pikisalissa ja striimi Mun Oulun verkkosivulla ja Facebook-sivulla 
  • Perjantaina 30.9.: PikiTalk käynnistyy kello 16 dj Avaruusshampanjan musiikilla ja Pikisalin bistron after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17. 
  • HUOM! Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18.  

Lähde Oulun Teatteri

spot_img