Luupäitä tarvitaan jälleen – Mick Herronin palkittu vakoojasarja jatkuu

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Digitoidun lehtiaineiston tutkimuskäyttö jatkuu vuosina 2023–2027

Kansalliskirjaston digitoimien sanoma- ja aikakauslehtien tutkimuskäytön mahdollistava uusi sopimus on solmittu vuosiksi 2023–2027. Sopimus koskee mukana olevia yliopistoja ja korkeakouluja.

Jaa somessa

Brittikirjailija Mick Herron nousee John le Carrén paikalle vakoilukirjallisuuden mestariksi.

Virkaheitoista agenteista – luupäistä – kertova sarja on tullut tutuksi myös huippunäyttelijöiden tähdittämästä tv-sarjasta Apple TV+:lla.

Todelliset tiikerit
Mick Herronin kirja Todelliset tiikerit – Jackson Lamb 3 julkaistaan 25.5.2022.

Brittien kotimaantiedustelun luupäät ryhtyvät jälleen tositoimiin Jackson Lamb -sarjan kolmannessa osassa, jossa heidän toimistonsa Slough Housen olemassaolo on uhattuna.

Sarjan värikkäät hahmot sekä vainoharhaisuutta tihkuva juonikudelma kertovat loisteliaasti vakoilijoiden synkästä maailmasta, jossa mikään asia ei tapahdu sattumalta. 

”Lecarrémaista syvähengitystä on aistittavissa – ei jäljittelevästi, vaan Herronin omin tyylikeinoin.” 

– Veli-Pekka Leppänen, Helsingin Sanomat
Kansi
Mick Herron: Todelliset tiikerit – Jackson Lamb 3 (Docendo 2022), sidottu, 406 sivua.

Jackson Lambin sihteeri Catherine Standish törmää kadulla vanhaan kollegaansa. Pian hän huomaa olevansa panttivanki, mutta miksi: kuka ihmeessä voi saada päähänsä kaapata toisten hylkiöiden kanssa yhdentekeviä rutiinitöitä hoitavan entisen alkoholistin? Henkilökohtaista se ei voi olla, joten sen täytyy jotenkin liittyä Slough Houseen ja Jackson Lambiin.

Aikaisemmin julkaistuista Luupäistä ja Nukkuvista leijonista tuttu sekalainen seurakunta ryhtyy ryminällä toimeen, ja pian selviää, että kaappaus on vain jäävuoren huippu: pinnan alta paljastuu laaja juoniverkko, joka yltää tiedustelupalvelun huipulle saakka.

 Jos aiot lukea yhden vakoiluromaanin tänä vuonna, lue Todelliset tiikerit. Vielä parempaa on lukea koko sarja. – The Spectator 

Mick Herron hallitsee aavistelut ja ounastelut, intrigien ja pelkojen sumean vyyhdin, koko tiedustelutyön sisimmäisen kauhun.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Docendo

spot_img