Maailman parhaille levytyksille jaettava Gramphone Awards –palkinto jaettiin Lontoossa: Lapin kamariorkesterin levytys kolmen parhaan joukkoon

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Klassisen musiikin Gramophone -palkinnot 2022 on jaettu Lontoossa tiistaina 4. lokakuuta. Suomalaisista finaaliin ylsi Lapin kamariorkesterin lisäksi vain sopraano Karita Mattilan levytys.

Lapin kamariorkesterin levytys teoksesta ’Schnee’ ylsi nykymusiikin kategoriassa kolmen parhaan joukkoon. Vuosittain jaettavat palkinnot annetaan parhaiksi valituille levytyksille ympäri maailmaa.

Lapin kalmariorkesteri

”Olen todella ylpeä orkesteristamme ja taiteellisesta johtajastamme John Storgårdsista. Korkealaatuista työtä on Rovaniemellä tehty jo vuosia ja levytysten muodossa työn jäljestä pääsevät nauttimaan kuulijat myös muualla maailmassa. Gramophone Awardsin finalistina saimme näkyvyyttä maailmanlaajuisesti. Tulemme jatkamaan laadukasta työtämme myös levytysten parissa ja ehkäpä jonain päivänä saamme vielä pääpalkinnonkin kotiin tuomisiksi”,

iloitsee Lapin kamariorkesterin intendentti Inka Puhakka.

Puhakka innosti 4.10.2022 Lontoossa vietetyn gaalan juhlaväkeä myös matkustamaan Rovaniemelle Korundiin kuuntelemaan Suomen ja koko EU-alueen pohjoisinta ammattikamariorkesteria.

”Ehkäpä tulemme näkemään Korundissa konserttivieraita eri puolilta maailmaa”,

Puhakka visioi.

Lapin kamariorkesteri on aiemmin ollut Gramophone Award -ehdokkaana 2013 ensilevytyksellä Vagn Holmboen kamarisinfonioista. Sekä tämän vuoden että vuoden 2013 levytys on julkaistu Dacapo-levymerkillä ja kapellimestarina toimii John Storgårds.

Gramophone Award 2022 -ykköstunnustuksen nykymusiikin kategoriassa sai Bayerische Staatsoper levytyksestään Hans Abrahamsenin oopperasta Snow Queen.

Lapin kamariorkesterin nyt palkittu levytys on saman säveltäjän teoksesta ’Schnee’.

Lähde Rovaniemen kaupunki

spot_img