Cobra 1981 julkaisi singlen keväällä julkaistavalta ensialbumilta

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Myrsky nousee, kaksi ihmistä kohtaa kadulla. Tunnelma on uhkaava, mutta pakeneminen ei ole vaihtoehto. Yön salamat on kuin sarjakuvan ruutu tai hevilevyn kansi kahdeksankymmentäluvun syövereistä. Cobra 1981 esittelee nopeampaa ja kiivaampaa puoltaan toisen singlensä myötä.

Kuten hyvää huomiota niin kotimaassa kuin ulkomaillakin saanut ensisingle Vanha Kuoma, on myös Yön salamat kirjoitettu kasarilla soittajien ollessa parikymppisiä. Biisi on osa keväällä julkaistavaa debyyttialbumia, jonka kappaleista suurin osa on kaivettu yhtyeen arkistoista. Albumi äänitettiin studiolivenä vanhassa navettarakennuksessa, joka toimii myös yhtyeen treenikämppänä. Kappaleita valitessa ja harjoitellessa palattiin välillä kuuntelemaan alkuperäisiä demoja ja treenisäänitteitä. Vaikka ikää on tullut lisää vuosikymmeniä, soittajien into ja raivokkuus eivät ole kadonneet minnekään. Nopeat tempot pysyivät nopeina ja laulumelodiat alkuperäisissä korkeuksissaan.

Yön salamat biisi tuo vahvasti esiin NWOBHM-fiiliksiä. Kappale on kitaraharmonioiden ilotulitusta ja nopeatempoista jytkytystä alusta loppuun. Laulajan soundista tulee välillä mieleen Tumppi Varonen, joka olisi pukenut päälleen nahkahousut ja siirtynyt heavyn pariin. Ei siinä, laulu toimii.

Kappaleen lyriikkapuoli on silkkaa heavya ja perusmeininkiä tyyliin ”yön salamat liekehtii”, ”yö pimeä musta on”, ja sehän toimii tämän tyylisessä musiikissa oikein hyvin.

Kuuntele kappale musiikkipalveluista: https://push.fm/fl/cobra1981-yonsalamat

Cobra 1981:
Asko Ylinen – Laulu
Juha Sippola – Kitara ja taustalaulu
Jukka Laitila – Kitara
Reijo Hakola – Basso ja taustalaulu
Seppo Patteri – Rummut

https://www.instagram.com/cobra_1981
https://cobrayhtye.wixsite.com/cobrakuortane

Artikkelin kirjoittaja Kari Pikkujämsä on varsinaissuomalainen Kiss-fanaatikko, musadiggari, kolumnisti ja somevaikuttaja, joka on myös itse aktiivinen musiikintekijä.

Lähde: Inverse Records

spot_img