Carolyn Carlsonin uusi soolo Tero Saariselle – ensiesitys Italiassa

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Merkittävä tanssivaikuttaja Carolyn Carlson luo uuden teoksen Tero Saariselle, ensi-ilta Italiassa heinäkuussa.

Carolyn Carlson, Euroopan eturivin tanssivaikuttajiin lukeutuva taiteilija, on luonut Tero Saariselle uuden sooloteoksen Room 7, joka saa ensi-iltansa Civitanova Danza -festivaalissa Italiassa 4. heinäkuuta.

Tekijäkaksikon yhteistyö juontaa juurensa 1990-luvulle. Kansallisbaletille ja Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmälle luotujen ryhmäteosten jälkeen yhteistyö tiivistyi, ja Carlson on luonut Saariselle sooloja, kuten Traveling (1998) ja Man in a Room (2000). Vuonna 2008 toteutunut Blue Lady [Revisited] tulkinta niitti mainetta Euroopassa ja Aasiassa.

Room 7 kertoo ihmismielestä ja esittää Tero Saarisen ruumiillistamana mielen pelien kautta erilaisia arkkityyppejä. Carlsonin ja Saarisen vuosikymmenten mittainen yhteistyö huipentuu tässä teoksessa, joka toteutuu monikansallisena yhteistuotantona ja saapuu Suomeen vuonna 2026 Tero Saarinen Companyn juhlavuoden ohjelmistoon.

Lähde Paula Rahtu

spot_img