Arvostelussa: Sonologyst – Interdimensional

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Musiikillinen elämäkerta Aki Sirkesalosta paljastaa millainen koko kansan rakastama huippumuusikko oli kulisseissa

Tuore elämäkerta Aki Sirkesalo – Musiikki soi raottaa ensimmäistä kertaa verhoja muusikon rikkaaseen historiaan ja musiikin siivittämään arkeen.

Jaa somessa

Uusi Sonologyst-albumi Interdimensional tutkii kosmisen musiikin parafyysistä ulottuvuutta ja viimeistelee hänen soundinsa laajenemisprosessin, joka alkoi albumeilla Silencers ja Ancient Death Cults and Beliefs, muodostaen ihanteellisen trilogian, joka on saanut inspiraationsa siitä, mikä on tieteen rajojen ulkopuolella.

Sonologyst -albumi arvostelussa

Interdimensional on saanut inspiraationsa tiedemieheltä Michio Kakulta, joka temaattisesti teorisoi, mikä voisi olla ihmislajin kaukainen tulevaisuus kaiken aineen, tähtien ja tunnettujen ulottuvuuksien ulkopuolella. Tulevaisuus, joka voi johtaa meidät voittoon kaiken lopusta meille tiedossa olevan universumin ennakoidun ja väistämättömän kuoleman jälkeen.

Soundiltaan kosminen Interdimensional läpäisee pysähtyneisyyden tunteen, joka muistuttaa Thomas Könerin isolaationistista elektroniikkaa, mutta silti sille on ominaista sähköistettyjen instrumenttien, analogisten syntetisaattoreiden ja resonoivien metalliesineiden äänitykset.

Toisin kuin aikaisemmilla levyillä, Sonologystin tyypillinen synkkä kokeellinen/post industrial -soundi on kuitenkin suodatettu usvaisen vääntyvän kaiun ja äärettömän viiveen kautta, ja kuvaa musiikillisesti sivilisaation galaktista matkaa, joka etsii mahdollista tulevaisuutta kuoleman jälkeen.

Äänimatka on usvainen, kosmista tuonpuoleista koskettavaa dronemaista resonaatiota, joka hiljaiselollaan hiipii kehon uumeniin jättäen jälkeen horrosmaisen pohdinnan tilan. Cold Spring – vanhana konkarina – osaa edelleen löytää loistavia artisteja talliinsa, kun taas Sonologyst osaa mainiosti nostaa vanhan ruosteen pintaan vanhanliiton mieltä kihelmöivällä dark ambient -tyylillään.

– K. Strömsholm

spot_img