Arvostelussa: Sonologyst – Interdimensional

Aiheeseen liittyvää

SILMÄT -yhtye

Silmät oli lyhytaikainen postpunk (mikä tyhmä kategoriointi taas)-yhtye Helsingistä, jonka perustaja oli Jore (Jorma Vastelin).

The Record of My Life #18: AlphaVille – Forever Young

väärää menoa neljäkymmentä-ja-risat vuotta taivastellut aito kasarin lapsi, läpimurtohittiään vielä toistaiseksi pöytälaatikossa vaaliva kotistudiomuusikko, sekä turkulaisissa Ancient Flame ja Nightmare Enemy -kokoonpanoissa vaikuttava heavypelimanni.

Kaljatar & Spurguri – osa 18.

Katso kaikki sarjakuvan osat pääsivulta.

Nuori yrittäjä ottaa jättiriskin ja tuo Suomeen uuden ulkomaisen talvifestivaalikonseptin

Himos Winterfest 2023 -niminen toiminnallinen talvifestivaali kokoaa Jämsän Himokselle 12 000–18 000 nuorta viihtymään kahden päivän ajaksi (23.3–24.3) hittimusiikin, laskettelun, after ski:n ja erilaisten toiminnallisten aktiviteettien pariin.

Onko sävelmä suurempi kuin säveliensä summa?

Vaikka nykyaikana kaikki onkin jo nähty, mikäli haluat luoda menestyvää taidetta, rakenna perusta tutunturvallisen kivijalan varaan ja lisää ne omaleimaisimmat keksintösi mausteeksi.

Jaa somessa

Uusi Sonologyst-albumi Interdimensional tutkii kosmisen musiikin parafyysistä ulottuvuutta ja viimeistelee hänen soundinsa laajenemisprosessin, joka alkoi albumeilla Silencers ja Ancient Death Cults and Beliefs, muodostaen ihanteellisen trilogian, joka on saanut inspiraationsa siitä, mikä on tieteen rajojen ulkopuolella.

Sonologyst -albumi arvostelussa

Interdimensional on saanut inspiraationsa tiedemieheltä Michio Kakulta, joka temaattisesti teorisoi, mikä voisi olla ihmislajin kaukainen tulevaisuus kaiken aineen, tähtien ja tunnettujen ulottuvuuksien ulkopuolella. Tulevaisuus, joka voi johtaa meidät voittoon kaiken lopusta meille tiedossa olevan universumin ennakoidun ja väistämättömän kuoleman jälkeen.

Soundiltaan kosminen Interdimensional läpäisee pysähtyneisyyden tunteen, joka muistuttaa Thomas Könerin isolaationistista elektroniikkaa, mutta silti sille on ominaista sähköistettyjen instrumenttien, analogisten syntetisaattoreiden ja resonoivien metalliesineiden äänitykset.

Toisin kuin aikaisemmilla levyillä, Sonologystin tyypillinen synkkä kokeellinen/post industrial -soundi on kuitenkin suodatettu usvaisen vääntyvän kaiun ja äärettömän viiveen kautta, ja kuvaa musiikillisesti sivilisaation galaktista matkaa, joka etsii mahdollista tulevaisuutta kuoleman jälkeen.

Äänimatka on usvainen, kosmista tuonpuoleista koskettavaa dronemaista resonaatiota, joka hiljaiselollaan hiipii kehon uumeniin jättäen jälkeen horrosmaisen pohdinnan tilan. Cold Spring – vanhana konkarina – osaa edelleen löytää loistavia artisteja talliinsa, kun taas Sonologyst osaa mainiosti nostaa vanhan ruosteen pintaan vanhanliiton mieltä kihelmöivällä dark ambient -tyylillään.

– K. Strömsholm

spot_img