Arvostelussa: Sonologyst – Interdimensional

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Uusi Sonologyst-albumi Interdimensional tutkii kosmisen musiikin parafyysistä ulottuvuutta ja viimeistelee hänen soundinsa laajenemisprosessin, joka alkoi albumeilla Silencers ja Ancient Death Cults and Beliefs, muodostaen ihanteellisen trilogian, joka on saanut inspiraationsa siitä, mikä on tieteen rajojen ulkopuolella.

Sonologyst -albumi arvostelussa

Interdimensional on saanut inspiraationsa tiedemieheltä Michio Kakulta, joka temaattisesti teorisoi, mikä voisi olla ihmislajin kaukainen tulevaisuus kaiken aineen, tähtien ja tunnettujen ulottuvuuksien ulkopuolella. Tulevaisuus, joka voi johtaa meidät voittoon kaiken lopusta meille tiedossa olevan universumin ennakoidun ja väistämättömän kuoleman jälkeen.

Soundiltaan kosminen Interdimensional läpäisee pysähtyneisyyden tunteen, joka muistuttaa Thomas Könerin isolaationistista elektroniikkaa, mutta silti sille on ominaista sähköistettyjen instrumenttien, analogisten syntetisaattoreiden ja resonoivien metalliesineiden äänitykset.

Toisin kuin aikaisemmilla levyillä, Sonologystin tyypillinen synkkä kokeellinen/post industrial -soundi on kuitenkin suodatettu usvaisen vääntyvän kaiun ja äärettömän viiveen kautta, ja kuvaa musiikillisesti sivilisaation galaktista matkaa, joka etsii mahdollista tulevaisuutta kuoleman jälkeen.

Äänimatka on usvainen, kosmista tuonpuoleista koskettavaa dronemaista resonaatiota, joka hiljaiselollaan hiipii kehon uumeniin jättäen jälkeen horrosmaisen pohdinnan tilan. Cold Spring – vanhana konkarina – osaa edelleen löytää loistavia artisteja talliinsa, kun taas Sonologyst osaa mainiosti nostaa vanhan ruosteen pintaan vanhanliiton mieltä kihelmöivällä dark ambient -tyylillään.

– K. Strömsholm

spot_img